avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara!Am si eu o intrebare:IN CAZ CA UNUL DINTRE PARTENERI DORESTE SA DIVORTEZE,IAR CELALALT NU,CE ESTE DE FACUT?POATE FI SI OBLIGAT?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:31, 11 Ianuarie 2010
obligat sa divoreteze sau sa nu divorteze ,ca nu se intelege.E simplu.Sotul ce nu e de acord se opune, combate afirmatiile celuilelt si se paote ca judecatorul sa respinga actiunea...da ce te faci cu dragostea cu sila#-o :sorry:

Cel ce doreste divortul si are motive suficiente (si probe) pentru a convinge instanta ca nu mai e posibila continuarea casatoriei poate sa obtina divortul chiar daca celalalt se impotriveste.
asa cum a spus si d'na av antoanela: dragostea cu sila #-o:sorry:
ca sa fim sinceri si sa vorbim fara ocolisuri,daca cineva vrea sa divorteze,iar cealalta parte nu,la un moment dat,intr'un mare final, divortul se va pronunta, pentru ca ,,n''motive pot exista ;)
chiar daca o parte procesuala nu este de acord cu desfacerea casatoriei, instanta poate pronunta divortul la solicitarea reclamantului .
conteaza si probatoriul administrat in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort roxypoxy1704 roxypoxy1704 El a plecat de acasa de 4 ani.Acum s-a hotarat sa divorteze, a discutat cu ea si aceasta nu este de acord cu divortul in tot acest timp a sperat ca se va ... (vezi toată discuția)
Divort lidiuta08 lidiuta08 sotul vrea sa inainteze actiune de divort casatoria are aprox 1 an, nu exista bunuri comune, copii , etc -ce costuri implica? -in cat timp se desface ... (vezi toată discuția)
Respingere actiune de divort cernatvioleta cernatvioleta daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea ... (vezi toată discuția)