avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate amliliana

Activitate amliliana

vă mulțumesc!
Conform Codului Muncii? Pentru că juristul unei instituții susține că, în conformitate cu prevederile Codului Muncii (art.82 și 83) , unui pensionar i se poate încheia numai contract de muncă pe perioadă determinată (max. 36 luni). Susține că CIM pe durată determinată este obligatoriu pentru angajarea unui pensionar și nu o posibilitate, o alternativă pentru angajator.
Un pensionar la limită de vârstă poate fi angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau cu contract individual de muncă pe durată determinată?
Răspuns la discuția cumul pensie salariu la bugetari
ce fel de contract, dupa ce postul se blocheaza?
Răspuns la discuția cumul pensie salariu la bugetari
Stiu ca pot cumula pensia cu salariul... problema este cum se poate face asta legal? Lucrez intr-un domeniu bugetar si la momentul pensionarii, Codul Muncii spune ca mi se desface contractul de munca de drept. In momentul incetarii contractului de munca, fiind in domeniul bugetar, postul mi se blocheaza. Dar legea 329 spune ca am dreptul sa-mi continui activitatea... dar cum?
daca sunt pensionata pentru limita de varsta si lucrez in domeniul bugetar, imi pot continua activitatea (pensia + salariul nu depasesc venitul mediu pe economie)? Problema este ca in CM se spune ca odata cu pensionarea, automat se desface contractul de munca si asta inseamna in domeniul bugetar ca postul este blocat. Atunci cum imi pot continua activitatea, asa cum imi da dreptul Legea 329/2010?