avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate andrewpopescu

Activitate andrewpopescu

Buna ziua,

sunt un SRL platitor de TVA, inregistrat intracomunitar, care a vandut catre o companie din SUA licenta pentru un material audio.

Am inteles ca trebuie completat un formular pentru a evita o serie de impozite care se aplica la suma agreata si as dori sa beneficiez de aceasta optiune. insa m-am si uitat peste el si pare destul de complicat.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Multumesc!
Sunt tatal unui baietel de 3 ani diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist.
Doresc sa infiintez un ONG (sper ca nu gresesc) prin care sa pot colecta fondurile necesare terapiei zilnice de care are nevoie. Mai mult de atat, daca socoteala de acasa se potriveste cu cea din targ, imi doresc sa finantez din fondurile rezultate mai multi copii sau institutii care se ocupa de astfel de tratamente. Mentionez ca, din fericire, am acces la un numar foarte mare de consumatori media iar ideea se bazeaza in special pe donatii prin sms.
De unde sa incep? Cum sa procedez?

Multumesc anticipat
Buna ziua,

Am de emis o factura catre o societate aflata pe teritoriul Statelor Unite. Este vorba despre o creatie artistica iar beneficiarul este platitor de impozit. Societatea comerciala pe care o detin nu este in acest moment platitoare de TVA dar urmeaza sa se faca trecerea in saptamanile urmatoare. Intrebarea mea este:

Daca facturez acum, cand societatea mea nu este platitoare de TVA, voi include TVA sau nu? Aceeasi intrebare si pentru cazul in care societatea mea devine platitoare de TVA.

Multumesc anticipat!