avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA catre STATELE UNITE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA catre STATELE UNITE

Buna ziua,

Am de emis o factura catre o societate aflata pe teritoriul Statelor Unite. Este vorba despre o creatie artistica iar beneficiarul este platitor de impozit. Societatea comerciala pe care o detin nu este in acest moment platitoare de TVA dar urmeaza sa se faca trecerea in saptamanile urmatoare. Intrebarea mea este:

Daca facturez acum, cand societatea mea nu este platitoare de TVA, voi include TVA sau nu? Aceeasi intrebare si pentru cazul in care societatea mea devine platitoare de TVA.

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 07:25, 8 Mai 2013
Nu facturati cu TVA nici acum nici cand veti fi platitor de TVA, deoarece exporturile sunt scutite de TVA.
Cand veti fi platitor de TVA trebuie sa faceti mentiunea pe factura : "scutit de TVA cu drept de deducere".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen deductibilitate tva emanuela73 emanuela73 daca o factura nu a fost inregistrata in luna in care a fost emisa deoarece patronul nu a dat-o la timp se poate deduce tva-ul inregistrand-o dupa 9 luni de la ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva la export marfuri ? cornel_t12 cornel_t12 Bunaziua, Va rog, cineva care s-a mai lovit de situatie si stie: o persoana juridica romana (SRL) inregistrata in scopuri de TVA (platitoare de TVA) face ... (vezi toată discuția)
Inscriere date factura CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 daca o societate este neplatitoare de tva trebuie sa precizeze acest lucru in factura? de ex: scutit de tva cf art 141 lit f din codul fiscal? multumesc (vezi toată discuția)