avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ONG pentru strangere de fonduri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ONG pentru strangere de fonduri

Sunt tatal unui baietel de 3 ani diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist.
Doresc sa infiintez un ONG (sper ca nu gresesc) prin care sa pot colecta fondurile necesare terapiei zilnice de care are nevoie. Mai mult de atat, daca socoteala de acasa se potriveste cu cea din targ, imi doresc sa finantez din fondurile rezultate mai multi copii sau institutii care se ocupa de astfel de tratamente. Mentionez ca, din fericire, am acces la un numar foarte mare de consumatori media iar ideea se bazeaza in special pe donatii prin sms.
De unde sa incep? Cum sa procedez?

Multumesc anticipat
Puteti sa va infiintati o fundatie pe og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile; scopul acesteia sa fie organizarea de evenimente în vederea strângerii de fonduri de la donatori particulari, comerciali, fundatii, asociatii, institutii, cluburi din tara si din strainatate pentru tratarea persoanelor cu deficiente medicale.
Textul reglementarii legale il gasiti la adresa urmatoare si cititi tot ce se refera la infiintarea fundatiilor si activitatea lor[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare fundatie sau asociatie non profit silviu7925 silviu7925 am o fetita diagnosticata cu tetrapareza spastica pentru care doresc sa infintez o asociatie sau o fundatie in vederea strangerii de fonduri pentru tratamente ... (vezi toată discuția)
Cod caen asociatie! lor1988 lor1988 Cod Caen Asociatie! Buna ziua! Am infiintat de curand o asociatie cu scopul strangerii de fonduri pentru terapiile fiului meu cu handicap grav. La ... (vezi toată discuția)
Punctul de lucru al unui ong MarianGo MarianGo Buna ziua, Doresc sa va intreb daca si in ce conditii o asociatie non profit poate infiinta un punct de lucru si, daca da, cum poate incheia contracte de ... (vezi toată discuția)