Buna ziua,
Va rog sa -mi spuneti si mie ce parere aveti ? care dintre cele doua legi prevaleaza celeilalte, avand in vedere ca acestea contin dispozitii contrare.
In al doilea rand, ca studiu de caz, referitor la termenele si instanta competenta de solutionare a contestatiei impotriva deciziei de incetare (diciplinara) a contractului individual de munca va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea nelamurire:
Intrebarea este, raportat la dispozitiile din Codul Muncii versus cele din Legea nr. 62/2011 ce termen de constestatie se aplica: 30 de zile sau 45 zile? Care e instanta competenta? Instanta de la domiciliul reclamantului ex
clusiv ( codul muncii) sau instanta de la domiciliul reclamantului ori cea de la locul de munca al acestuia ( legea 62/2011)?
Mentionez ca am adresat acese intrebari la ITM local..habar nu au sa raspunda, la Ministerul Muncii-dep. Juridic..care mi-a raspuns telefonic ca ..legea 62 ar prevala totusi..dar mai bine sa intreb oficial..ca sa raspunda sefii cei mari probabil..pana primesc raspunsul oficial..poate-mi dati dvs vreun raspuns..
Multumesc!#-o