avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reducere perioada suspendare permis 2022
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reducere perioada suspendare permis 2022

Reducere perioada suspendare permis ridicat înainte de întrarea în vigoare a OG nr.1/2022 - Modificări Codul Rutier

Bună ziua! În data de 26.02.2022 mi-a fost ridicat permisul de conducere, fiind suspendat pentru o perioada de 90 zile. În data de 28.02.2022 m-am prezentat la sediul Politiei Rutiere sa solicit reducerea perioadei la 30 zile, asa cum era prevazut în Codul Rutier valabil la data aplicării sancțiunii - 26.02.2022. Cei de la Politia Rutiera mi-au spus verbal ca nu mai pot beneficia de reducerea perioadei la 30 zile, ci doar cu o treime asa cum prevede noua reglementare, susținând ca legea se aplica de la data depunerii cererii de reducere a suspendării.
Eu consider ca ar trebui sa se ia în considerare dreptul meu legal de reducere la 30 zile, valabil la data retinerii permisului. Va rog sa îmi spuneți dvs. cum interpretați. Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2022
cami1212, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:21, 8 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reducerea cu o treime e intrata in vigoare de pe 1.02.2022. politia are dreptate aici.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat inaintea modificarii codului rutier viorel_87 viorel_87 Permis suspendat inaintea modificarii Codului Rutier Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, pentru ca cei de la politie nu stiu sa imi raspunda, desi am ... (vezi toată discuția)
Reducerea perioadei de suspendare permisului de conducere Marius8201 Marius8201 Buna ziua Mi s-a suspendat permisul in data de 14.01.2022 pentru 90 zile și mi s-a eliberat dovada cu drept de conducere pana in data de ... (vezi toată discuția)
Daca fapta (procesul verbal) a fost facuta in data de 26.02.2022 ... marcal marcal daca fapta (procesul verbal) a fost facuta in data de 26.02.2022 inainte de aplicarea noului cod rutier (27.02.2022) se poate aplica reducere la 30 zile ... (vezi toată discuția)