avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... daca fapta (procesul verbal) a fost facuta in data de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

daca fapta (procesul verbal) a fost facuta in data de 26.02.2022 ...

daca fapta (procesul verbal) a fost facuta in data de 26.02.2022 inainte de aplicarea noului cod rutier (27.02.2022) se poate aplica reducere la 30 zile prevazuta de vechiul cod?
multumesc.

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:09, 1 Martie 2022
Se aplica legea la data comiterii contraventiei (exceptie legea mai favorabila).
multumesc frumos!
astazi am fost la politie si mi s-a spus ca se ia in calcul data depunerii cererii de reducere a perioadei de suspendare si ,in consecinta, se va aplica noul cod :(
Reducerea la 30 de zile nu se mai aplica de pe 1 februarie. Articolul care prevede asta a intrat in vigoare de atunci (daca nu se precizeaza altfel, intra in vigoare la 3 zile de la publicarea in Monitorul Oficial, care s-a intimplat pe 28 ianuarie). Cititi pina la capat OG1/2022, nu toate modificarile au intrat in vigoare de pe 27.02.2022.
[ link extern ]

marcal a scris:

daca fapta (procesul verbal) a fost facuta in data de 26.02.2022 inainte de aplicarea noului cod rutier (27.02.2022) se poate aplica reducere la 30 zile prevazuta de vechiul cod?
multumesc.

Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere perioada suspendare permis 2022 cami1212 cami1212 Reducere perioada suspendare permis ridicat înainte de întrarea în vigoare a OG nr.1/2022 - Modificări Codul Rutier Bună ziua! În data de 26.02.2022 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat inaintea modificarii codului rutier viorel_87 viorel_87 Permis suspendat inaintea modificarii Codului Rutier Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, pentru ca cei de la politie nu stiu sa imi raspunda, desi am ... (vezi toată discuția)
Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere ... florin0369 florin0369 Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei maxime admise si pe data de 01 ... (vezi toată discuția)