avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate bijoubijou1964

Activitate bijoubijou1964

Eu sunt uimita de faptul ca dumneata, ca sora, ai pretentia sa iei o parte din munca fratelui si a cumnatei .
Ati participat cumva, cu bani, sau munca prestata, la agoniseala celor doi, de-a lungul celor 30 de ani !?
Nu de alta, dar mi se pare nedrept sa vina nu stiu care cumnata, sa inceapa sa imparta munca fratelui ( surorii ) numai pe considerentul ca suntem rude si eu n-am copii .
Răspuns la discuția Vreau sa aman succesiunea
Aveti dreptate !
La asta nu m-am gandit !
Contract de intretinere ...hmmm ! Mai degraba mama o intretine pe ea decat invers X-( !
Eu tot n-am inteles ?! 3/8 din ce i se cuvinea tatalui sau 3/8 din toata masa succesorala ?!
Puteti sa-mi spuneti explicit, va rog ?!
Multumesc !
Multumesc pentru raspuns !
Eu tocmai asta vreau sa evit . Ca dupa succesiune, sa-i dea mama toata partea ei surorii, si eu sa raman cu "poate nici o camera " asa cum s-a laudat ea printre vecini .
Totusi, nu sunt carpa de sters pe jos a nimanui, mai ales ca eu am cam alergat pentru acesti parinti si ca sora-mea are o groaza de datorii, nici nu lucreaza ( si nici n-o intereseaza ) si asteapta sa moara cei din jurul ei sa puna mana pe tot .
Stiti care-i motivatia mamei ?!
Aia are casa ( adica eu - apartament ) si tu stai la stat ( ANL ), asa ca vreau sa-ti dau tie tot .

Stai mai frate, ca eu am strans din dinti, ani si ani, sa-mi cumpar un apartament, pe cand ei isi traiau viata si nici nu se omorau prea tare cu gandul ca trebuie sa-si faca un cuib al lor .

Singurul "motiv " pentru care sora mea vrea sa deschidem succesiunea este ca "o sa ne coste foarte mult " dupa ce trec doi ani de la deces .

Dar oricum n-o costa pe ea, ca o sa-i spuna maicamii sa-i "imprumute " bani pentru succesiune si n-o sa-i mai restituie niciodata , ca "n-are de unde ", asa cum a facut absolut intotdeauna .
Deci ...asta e motivul .
Vreau sa aman succesiunea pana dupa decesul mamei, tocmai ca sa nu le fac jocul .
Cat costa in plus, la notariat, prefer sa platesc eu diferenta dar sa stiu ca se imparte mostenirea ( atat cat e ) cum este drept sa se imparta,
Nu dupa afinitatile unui parinte nerecunoscator .
Urat, foarte urat .
Va multumesc tare mult pentru toate informatiile !

Eh, poate in alta viata n-o sa mai am ( asemenea ) "sora" !
Baiatul meu ma intreba, mai in gluma, mai in serios, daca nu cumva sunt adoptata si eu nu stiu ! :(:-/

Oricum, eu nu i-as fi facut asta niciodata ei !

Va multumesc inca o data, noapte buna !
Da, aveti dreptate .
Dar tocmai mi-am dat seama ca certificatul de deces este la ele .
In fine, eu am fost cea care am dus peste tot copii ale certificatului pe la institutii ( impozite si taxe, salubritate ) pentru scaderea de la taxe a tatalui . Ca de obicei, fraiera care alerga sa le rezolve pe toate . :(
Sa vad daca reusesc sa iau o copie de-acolo .
Si inca o intrebare .
Spuneti ca dupa 2 ani de la deces se ia impozit 1 % pe masa succesorala .
Deci, daca se stabileste ca mostenirea e de, sa zicem, 80.000 E, atunci vom plati 800 E ?
Asta pe langa taxele notariale ?!
Iar daca, totusi, nu facem succesiunea acum, ci dupa moartea mamei, atunci care vor fi cheltuielile ?
Trebuie sa facem 2 succesiuni ?!
Domnule notar, multumesc .
Nu, ele nu m-au invitat sa dezbatem succesiunea .
A fost doar o chestie verbala intre mine si sora mea, la telefon .
Daca, prin absurd, ele se hotarasc ca faca succesiunea fara mine, inventand, eventual, ca am refuzat prezentarea la succesiune ( desi - subliniez - nu a fost nimic oficial ), eu cum pot afla asta ?!

Cum ar trebui sa fiu instiintata, oficial si legal, ca urmeaza sa se dezbata succesiunea ?!

Pana la urma, tot asa voi ramane ( ... ) pentru ca stiu ca ele " lucreaza " intens sa ma lase pe dinafara .

Daca as fi putut amana dezbaterea pana dupa decesul mamei, probabil ca as fi avut alta sansa !
Dar ... asta e !

PS : mama a spus clar vecinilor ca ea vrea sa-i dea ( dupa ce se face succesiunea ) toata partea ei, surorii mele, deci eu raman doar cu ce mi se cuvine dupa tata .
Se lauda sora-mea ca o sa-mi ramana o camera de la casa, si poate nici aceea .

Multumesc pentru promptitudine, domnule avocat !

3. Cu ce schimba datele problemei daca succesiunea se dezbate in instanta ?
6. Deci, daca e sa raman " fraiera " familiei, tot raman, in ideea ca mama face act de vanzare-cumparare surorii ! evident ca daca acest lucru se va intampla, pot sa afirm ca din momentul ala nu mai am nici mama si nici sora ( oare le-am avut vreodata ?! :( )
7. N-am inteles, care pasiv ?! Daca va referiti la implicarea mea fata de parinti, eu am fost cea care i-a dus la medici, le-a rezolvat mai multe probleme administrative, si, in general, le-am fost mai aproape in orice situatie . Ea i-a tratat cu "ignore" de obicei, si cand se supara, nu mai auzeai nimic de ea luni bune .

Buna seara .
Nu credeam c-o sa ajung aici, dar iata ca s-a intamplat.
Suntem 2 surori si mama . Tatal a decedat acum aproape 2 ani, succesiunea nefiind facuta pana acum .
Cu sora mea nu m-am "potrivit " genetic aproape niciodata ( decat atunci cand avea ea de profitat de pe urma mea ), iar mama se pare ca tine mult mai mult la ea ( chiar daca cea care a alergat intotdeauna pentru parinti, indiferent de probleme, am fost eu ) .
Povestea e lunga, m-au jignit, rand pe rand, ambele ( chiar si face to face ),mi-au jignit copilul, m-au blestemat cand le-am pus inregistrarile ( da - am avut spiritul de initiativa, neortodox, sa le inregistrez cum vorbeau despre mine, in casa mea, cat lipseam eu - si m-am crucit cate mi-au auzit urechile ) .
Asta ca sa le demonstrez ca nu le acuz degeaba .
Cert este ca m-am suparat pentru toate si nu am mai trecut pe-acasa pe la mama, de vreo 2 luni .
Intre timp, surioara mea s-a mutat acolo si se tot intereseaza in stanga si-n dreapta cum sa faca sa nu-mi ramana aproape nimic din ce mi se cuvine .
Eu nu vreau sa fac succesiunea dupa tata, cat traieste mama, pentru ca nu vreau sa fiu bataia de joc a lor . Am inteles ca mama vrea sa-i dea surorii toata partea ei . Cativa vecini binevoitori, care stiu exact cat m-am implicat eu si cat ea, de-a lungul anilor, au incercat sa-mi atraga atentia asupra a ceea ce vor ele sa faca .

Mentionez ca sora mea m-a luat mai pe ocolite acum vreo doua luni, ca ne costa foarte mult succesiunea daca o facem dupa 2 ani de la deces .
Asa este ?
Eu i-am zis in fata ca nu vreau sa o facem, ca n-am incredere in ele .
Oricum, eu nu i-as fi facut niciodata surorii mele asa ceva .

Ce mi se poate intampla daca nu vreau sa merg la succesiune ?!
Ce ma sfatuiti sa fac, daca este musai sa ma duc ?
Nu vreau sa raman fraiera familiei !

Va multumesc !