avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Frate decedat, dezbatere succesorala fara martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Frate decedat, dezbatere succesorala fara martori

buna seara . va rog frumos sa-mi spuneti daca intr-un proces (dezbatere succesorala ) nu am martori pt ca vecinii nu-l cunosc prea bine pe defunct (de mai bine de 30 ani locuia in alta parte si venea la casa parinteasca cu masina proprie se da jos si intra direct in curte ),nu comunica cu vecinii si de aceia nu vor sa se puna martori. in aceasta situatie pot pierde procesul chiar daca am documente atestatoare la rudenia noastra (frate )? va multumesc
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 22:29, 13 Iunie 2013
Daca demonstrati ca sunteti sora defunctului aveti dreptul la mostenire in cazul in care alti mostenitori dintr o clasa mai apropiata ( copiii) nu va inlatura sau daca defunctul nu are testament pt ca d- voastra nu sunteti mostenitor rezervatar.
nu ma sant alti frati ,parintii decedati,dar intrebarea suna -fara martori se poate , doar cu acte doveditoare ca santem frati ?
:-/
Dacă părinţii sunt decedaţi, dacă nu mai exită alţi fraţi şi dacă defunctul n-a avut copii (asta n-aţi spus-o explicit, dar e de presupus, căci altiminteri n-aţi fi avut dvs. ce să căutaţi la moştenirea defunctului frate) atunci am şi eu o întrebare: cu cine vă judecaţi?

Presupun că vă judecaţi cu soţia supravieţuitoare a defunctului frate, căci altă variantă nu văd.

ªi ... vă contestă calitatea de soră a mortului!? Mă indoiesc.

Aş presupune mai degrabă că vă contestă calitatea de moştenitor (de acceptant al succesiunii fratelui). Căci nu-i destul a fi sora unui defunct pentru a fi (automat) şi mostenitoarea lui. Trebuie dovedită acceptarea succesiunii.

Dar in acest caz nu e interesant de ştiut ce-a făcut mortul în cei 30 de ani cât fuse viu şi umbla prin curte. Ci ar trebui dovedit ce acte/fapte aţi făcut dumneavostra (succesibilul) in interiorul termenului de acceptare a succesiunii fratelui (termen care curge de la data morţii) care ar putea fi socotite acte de acceptare tacită. (despre asta ar trebui să relateze martorii).

Or, în acest interval (6 luni in vechiul cod şi un an in noul cod civil) mortul era deja la cimitir, n-aveau cum să-l mai vadă vecinii umblând prin curte. Pe dvs. ar fi trebuit să vă observe cineva.

După cum observaţi, am plecat de la prea multe presupuneri, deci există riscul să fiu pe-alăturea cu drumul. AMÃNUNTELE fac diferenţa, dar nu le-aţi oferit.

santeti o scumpa pt ca mi-ati acordat aceste randuri . o sa fiu mai explicita- acceptatea succesiunii am facot-o in termenul legal, parinti sau alti frati defunctul nu mai are (parintii decedati , copii lipsa , sg. sora sant eu ).intradevar succesiunea se dezbate intre mine si cumnata mea dar aceasta nu-mi renega calitatea de sora a decedatului ci doreste sa declare ca eu si fratele nu ne-am inteles prea bine ceace este total eronat .vecinii l-au vazut venind la mine mereu dar mai mult nu pot declara pt. ca eu si fratele nu stateam la poarta sa dam detalii din familie .vecinilor le este teama sa nu fie intrebati amanunte de care n-ar avea habar . intrebare ;se vor pune alte intrebari vecinilor decat daca ne stiu de frati si ca ma vizita ?va multumesc pt rabdare .
si am uitat sa va spun ce era mai important-datorita relatiilor nu prea bune intre mine si cumnata nu m-am dus la frate la bloc prea des sa nu-i pice cu greu cumnatei , deci vecinii de la bloc (unde locuia fratele ) intradevar nu ma cunosc . nu se cunosc prea bine nici locatarii intre ei ,dar vizitatorii ? sant doi vecini cu care fratele venea pe la mine dar va dati seama ca nu o sa se puna martori pt mine . acest contexst poate afecta mersul procesului (nu-mi vizitam fratele doar el venea la mine sa-si faca vinul , tuica , etc).

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)