avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra123456

Activitate alexandra123456

Răspuns la discuția Amenda administrativa
Sa stiti ca nu este amenda penala, ci amenda administrativa. Am spus si in mesajul de mai sus.
Răspuns la discuția Amenda administrativa
Pe hotarare scrie daca in termen de 15 zile de la comunicare nu se achita se vor lua masuri de executare silita( aceasa comunicare fiind emisa pe 13.12.2012). Acum o sa va scriu o mica parte din hotarare: .......''Cu toate acestea, prin atingerea minima adusa bvalorilor sociale aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita in mod vadit de importanta, fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiunii, ca trasatura generala a acesteia, FIIND INCIDENTE DISPOZITIILE ART. 18 INDICE 1 C pen. si cele ale art. 10 alin. 1 lit. b indice 1 C.p.p, motiv pentru care se va dispune de scoaterea de sub urmarire penala, aplicandu-se o sanctiune cu caracter administrativ.''
Si mai scrie, sub aspectul savarsirii infractiunii prev. art.208 alin.1 - art. 209 alin1, lit a si e ) C. pen. Mentionez si faptul k prejudiciul a fost recuperat prin restituire, iar invinuitele au recunoscut fapta.
in situatia asta am fost si eu, de fapt sunt. iar pe mine m-a sunat dupa 2-3 saptamani, m-am dus, m-a intrebat daca imi mentin declaratia si atat! apoi mi-a venit amenda cu caracter administrativ.
buna ziua! am o amenda administrativa din decembrie 2012 de 1000 lei pentru furt, bunurile(500 lei) au fost recuperate. Intrebarea mea este: La ce sa ma astept, deoarece deocamda nu-mi permit s-o achit. Si o alta intrebare ar fi: Se trece la impozit aceasta amenda? Si in cat timp?

Multumesc anticipat!