avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda administrativa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda administrativa

buna ziua! am o amenda administrativa din decembrie 2012 de 1000 lei pentru furt, bunurile(500 lei) au fost recuperate. Intrebarea mea este: La ce sa ma astept, deoarece deocamda nu-mi permit s-o achit. Si o alta intrebare ar fi: Se trece la impozit aceasta amenda? Si in cat timp?

Multumesc anticipat!

Banuiesc ca este vorba de o amenda aplicata in baza art. 18 indice 1 C.pen? in hotararea data scrie in cat timp trebuie sa platiti amenda ? Daca nu o platiti,amenda va fi comunicata autoritatilor fiscale.
Adresativa biroului executari penale a instantei care a dispus hotararea de obligare la plata,de unde veti fi informat despre posibilitatile de plata si duceti o dovada a faptului ca nu dispuneti de venituri, pentru a o achita.
In caz contrar, adm. financiara va sesiza parchetul si poate cere parchetului inlocuirea amenzi penale cu inchisoarea. Vedeti ce scrie in hotarare.


Pe hotarare scrie daca in termen de 15 zile de la comunicare nu se achita se vor lua masuri de executare silita( aceasa comunicare fiind emisa pe 13.12.2012). Acum o sa va scriu o mica parte din hotarare: .......''Cu toate acestea, prin atingerea minima adusa bvalorilor sociale aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita in mod vadit de importanta, fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiunii, ca trasatura generala a acesteia, FIIND INCIDENTE DISPOZITIILE ART. 18 INDICE 1 C pen. si cele ale art. 10 alin. 1 lit. b indice 1 C.p.p, motiv pentru care se va dispune de scoaterea de sub urmarire penala, aplicandu-se o sanctiune cu caracter administrativ.''
Si mai scrie, sub aspectul savarsirii infractiunii prev. art.208 alin.1 - art. 209 alin1, lit a si e ) C. pen. Mentionez si faptul k prejudiciul a fost recuperat prin restituire, iar invinuitele au recunoscut fapta.
Sa stiti ca nu este amenda penala, ci amenda administrativa. Am spus si in mesajul de mai sus.
Ce se intampla cu cazierul in cazul acestor fapte? Se radiaza? Dupa cat timp?
Fiind vorba despre amendă administrativă, nu va figura în cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar - necesar la angajare - rog urgent raspuns mmyry mmyry Amenda judiciara- pentru furt din supermarket - ajutati-ma cu un raspuns buna ziua. puteti sa-mi spuneti daca amenda juridiara pe care am platit-o la ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin didirha didirha Buna! pt furt din magazin mi s-a aplicat art.18 indice 1,am dat declaratie la politie,au spus ca o sa ma sune sa mai dau inca o declaratie si nu inteleg pt ce ... (vezi toată discuția)
Amenda penala elena.20 elena.20 Am primit o amenda amenda penala.vreau sa stii daca apare in cazier.Am inapoiat bunul furat persoanei respective si am primit o amenda in jur de 400 ron,in ... (vezi toată discuția)