avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters290655

Activitate ContSters290655

Buna ziua!
Acum cateva zile, conducand regulamentar autoturismul proprietate personala,in minicipiul Botosani, am fost acrosata de catre un camion,cu volan pe dreapta, apartinand unei societati comerciale din judetul vecin. Incidentul s-a petrecut intr-o intersectie, pe un drum cu prioritate, intr-o rampa usoara. Am oprit masina, la aproximativ 70 m de intersectie, cu intentia de a lasa camionul sa efectueze virajul in conditii de siguranta, avand in vedere ca intra pe contrasens. Cu toate acestea, desi avea spatiul necesar redresarii pe sensul de mers, m-a acrosat cu cabina si mi-a avariat toata partea stanga a masinii. Soferul avea o polita RCA expirata din martie 2012. Am chemat organele de politie, care au constatat acelasi lucru. Atat eu, cat si soferul vinovat, am dat declaratii, s-a intocmit proces verbal, am fost testati cu etilotestul. Mie mi s-a eliberat autorizatie pentru reparatie. Am luat legatura cu administratorul societatii, care e de acord sa plateasca reparatia masinii la un service din orasul sau. Intrebarea mea este: cum procedez la predarea masinii in service, pentru ca societatea sa fie cea care e obligata sa plateasca reparatiile? Un proces verbal predare-primire intre mine si societate, apoi intre societate si service? Nu as vrea sa ma trezesc ca reparatia e facuta de mantuiala, sau ca societatea nu mai vrea sa plateasca reparatiile.
Mai mentionez faptul ca discutiile cu administratorul societatii au fost doar telefonice si i-am pus in vedere faptul ca doresc sa se inlocuiasca piesele de carosierie cu unele originale, asa cum sunt si cele avariate.
Astept cu interes un raspuns pertinent. Multumesc!