avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire accident auto, fara asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire accident auto, fara asigurare

Buna ziua!
Acum cateva zile, conducand regulamentar autoturismul proprietate personala,in minicipiul Botosani, am fost acrosata de catre un camion,cu volan pe dreapta, apartinand unei societati comerciale din judetul vecin. Incidentul s-a petrecut intr-o intersectie, pe un drum cu prioritate, intr-o rampa usoara. Am oprit masina, la aproximativ 70 m de intersectie, cu intentia de a lasa camionul sa efectueze virajul in conditii de siguranta, avand in vedere ca intra pe contrasens. Cu toate acestea, desi avea spatiul necesar redresarii pe sensul de mers, m-a acrosat cu cabina si mi-a avariat toata partea stanga a masinii. Soferul avea o polita RCA expirata din martie 2012. Am chemat organele de politie, care au constatat acelasi lucru. Atat eu, cat si soferul vinovat, am dat declaratii, s-a intocmit proces verbal, am fost testati cu etilotestul. Mie mi s-a eliberat autorizatie pentru reparatie. Am luat legatura cu administratorul societatii, care e de acord sa plateasca reparatia masinii la un service din orasul sau. Intrebarea mea este: cum procedez la predarea masinii in service, pentru ca societatea sa fie cea care e obligata sa plateasca reparatiile? Un proces verbal predare-primire intre mine si societate, apoi intre societate si service? Nu as vrea sa ma trezesc ca reparatia e facuta de mantuiala, sau ca societatea nu mai vrea sa plateasca reparatiile.
Mai mentionez faptul ca discutiile cu administratorul societatii au fost doar telefonice si i-am pus in vedere faptul ca doresc sa se inlocuiasca piesele de carosierie cu unele originale, asa cum sunt si cele avariate.
Astept cu interes un raspuns pertinent. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2013
ContSters290655, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 13:32, 13 Mai 2013
Va trebui sa va vedeti personal cu administratorul sopcietatii, in caz cobntrar, de unde stiti ca nu ati vorbit cu paznicul??
si sa incheiati un act in acest sens. In acelasi timp, e bine sa avizati dauna si la Fondul de Protectie al Victimelor strazii, intrucat acesta acopera pagubele rezultate din accidente rutiere si provocate de un conducator auto al unui vehicul neasigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - contestatie proces verbal zumauma zumauma Buna ziua, In seara zilei de 9 octombrie a.c. ora aproximativa 19:15, circulam pe DN14 din directia Sibiu spre Medias, destinatia mea fiind Axente-Sever ... (vezi toată discuția)
Avariere conducta gaze cu autovehicul maneas maneas Buna ziua!in data de 02.05.2011 ma aflam la volanul unui autocamion ,transportind marfuri generale ptr un supermarket dintr-un mare oras.Accesul la rampa de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - cine este vinovat? Ionatan Ionatan In urma cu cateva zile ma aflam pe un drum in depasirea pe contrasens a 2 masini (deparirea era permisa, linie discontinua) am ajuns in dreptul masinii a II-a ... (vezi toată discuția)