Buna ziua!
Acum cateva zile, conducand regulamentar autoturismul proprietate personala,in minicipiul Botosani, am fost acrosata de catre un camion,cu volan pe dreapta, apartinand unei societati comerciale din judetul vecin. Incidentul s-a petrecut intr-o intersectie, pe un drum cu prioritate, intr-o rampa usoara. Am oprit masina, la aproximativ 70 m de intersectie, cu intentia de a lasa camionul sa efectueze virajul in conditii de siguranta, avand in vedere ca intra pe contrasens. Cu toate acestea, desi avea spatiul necesar redresarii pe sensul de mers, m-a acrosat cu cabina si mi-a avariat toata partea stanga a masinii. Soferul avea o polita RCA expirata din martie 2012. Am chemat organele de politie, care au constatat acelasi lucru. Atat eu, cat si soferul vinovat, am dat declaratii, s-a intocmit proces verbal, am fost testati cu etilotestul. Mie mi s-a eliberat autorizatie pentru reparatie. Am luat legatura cu administratorul societatii, care e de acord sa plateasca reparatia masinii la un service din orasul sau. Intrebarea mea este: cum procedez la predarea masinii in service, pentru ca societatea sa fie cea care e obligata sa plateasca reparatiile? Un proces verbal predare-primire intre mine si societate, apoi intre societate si service? Nu as vrea sa ma trezesc ca reparatia e facuta de mantuiala, sau ca societatea nu mai vrea sa plateasca reparatiile.
Mai mentionez faptul ca discutiile cu administratorul societatii au fost doar telefonice si i-am pus in vedere faptul ca doresc sa se inlocuiasca piesele de carosierie cu unele originale, asa cum sunt si cele avariate.
Astept cu interes un raspuns pertinent. Multumesc!