In seara zilei de 9 octombrie a.c. ora aproximativa 19:15, circulam pe DN14 din directia Sibiu spre Medias, destinatia mea fiind Axente-Sever (jud. Sibiu). Intentia mea era sa virez la stanga pe o strada secundara (in panta). In spatele meu era coloana, traficul fiind algomerat la ora respectiva. Am semnalizat inentia de schimabare sens de drum (din timp - mai mult de 50 de m), am franat, m-am asigurat atat in fata, spate cat si in stanga (fiind pietoni pe drumul secundar) si am efectuat manevra de viraj stanga. Am fost acrosata in partea stanga fata a masini si impinsa in mijlocul drumului perpedicular pe axul drumului, iar masina care m-a lovit a ajuns in santul de pe partea stanga a drumului principal.
A durat 1 ora jumatate (aproximativ) pana sa vina politia rutiera care a fost anuntata prin apel 112. Precizez ca nu au fost victime. Intre timp, un cetatean care s-a recomandat ca fiind politist de la politia Copsa Mica, dar care nu era in misiune, a recomandat mutarea masinii mele din pozitia rezultata in urma impactului, pentru a degaja drumul.
Am aflat de la un martor care era in coloana, in spatele meu la 2 masini distanta (eram eu, un camion, masina care m-a lovit, si martorul) faptul ca eu eram deja in manevra de viraj, cand soferul masinii care era in spatele camionului, a semnalizat si efectuat manevra de depasire (din coloana) in urma careia a rezultat impactul.
Cand a ajuns politia, au decis ca vina imi apartine mie, constand avaria masinii (roata stanga fata) si sustiand faptul ca eu nu m-am asigurat in momentul inceperii manevrei.
Precizez faptul ca pe sosea se vad urmele de frana (doar de la masina mea) care indica faptul ca eram cu botul masinii inspre strada secundara in momentul impactului (ceea ce indica faptul ca eram spre sfarsitul manevrei de viraj stanga) - am fotografii.
Pe acel drum nu era indicator de intersectie cu drum secundar si nici linie continua cu linie intrerupta pt. viraje, ca atare in alte conditii, masina care m-a avariat putea depasi (DACA se asigura temeinic).
Concluzia politiei a fost ca eu nu m-am asigurat astfel incat in urma procesului verbal pe care l-am semnat (fiind in stare de soc) am primit avertisment, iar soferul celeilalte masini a primit asigurarea mea, pentru reparatii.
Astazi am aflat ca exista niste inregistrari video (camera de supraveghere) a unor cetateni care au casa chiar in intersectia unde s-a produs accidentul (Drum principal cu drum secundar) si s-ar putea sa obtinem mai multe detalii.
Ce imi recomandati sa fac? Soferul celilalate masini vrea sa ne intalnim astazi sa ii dau o copie dupa buletin - sa colaborez sau sa refuz?
Sunt sanse de succes in cazul unui contestatii in instanta a procesului verbal si investigatii pt. stabilirea culpei?
Daca ati fost sanctionata doar cu Avertisment, nu are sens sa va complicati cu contestatii la proces verbal sau alte asemenea. Luati legatura cu partea si rezolvati amiabil.
Mult succes!