avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acrosare de pe contrasens
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acrosare de pe contrasens

Buna ziua,
Cineva din familie a fost accidendat,venea dinspre calea rahovei spre margeanului pana la intersectia cu margianului este o straduta pe care vroia sa intre,s-a asigura si a semnalizat ca sa vireza la stranga pentru a intra pe strada in acest timp de pe contrasesn din spatele masinii un automobil a depasit si a intrat in cel care a virat stanga sa intre pe strada,impingandul in alte doua masini parcate.Care din cei doi este de vina soferul care a depasit pe contrasens sau soferul care a virat stana pentru a intra pe strada.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:40, 18 Aprilie 2015
De pe contrasens nu putea sa vina alta masina decat din fata. Daca spuneti ca a venit din spate atunci vinovat poate fi considerat cel care a depasit fara sa se asigure temeinic ca poate efectua manevra. Poate fi si culpa comuna daca cel care vroia sa schimbe directia de mers prin viraj la stanga a semnalizat cu intarziere si a efectuat manevra brusc fara sa se asigure suficient.
In interorul localitatilor schimbarea directiei de mers se semnalizeaza cu 50 m inainte de inceperea efectuarii manevrei.
Politia pe cine a indicat drept vinovat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - cine este vinovat? Ionatan Ionatan In urma cu cateva zile ma aflam pe un drum in depasirea pe contrasens a 2 masini (deparirea era permisa, linie discontinua) am ajuns in dreptul masinii a II-a ... (vezi toată discuția)
Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)
Accident auto, stabilire vinovat Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua , nu stiu exact ce sa fac , azi am discutat cu un avocat maine vom merge sa facem acte si apoi vom merge sa vedem dosarul. Ok , deci... Am avut un ... (vezi toată discuția)