avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate razvyx

Activitate razvyx

Răspuns la discuția Probleme garantie piese auto
Buna seara. Stiu ca e veche postarea dar am nevoie de cateva informatii,fiind in aceasi situatie cu Dvs. Ce ati rezolvat in cele din urma? Eu am achizitionat un reper,s-a defectat a doua zi,a fost inlocuit pe loc de catre vanzator(am mai platit odata manopera) iar acum dupa 1 saptamana s-a defectat iar. Fiind vorba de 700 ron/operatiune nu mai doresc sa achit si a 3-a oara manopera si doresc recuperarea si contravaloarea manoperei platita pentru acest defect(garantie). Cum s-a rezolvat la Dvs? Catre cine ma pot adresa? Care este cadrul legal? Multumesc anticipat.
Va multumesc tuturor pentru ajutor ! Adevarat a inviat ynocentta !!

Am pus aici o copie a procesului verbal ( fara nume , locatii , etc.) : [ link extern ]
Va rog sa va uitati pe procesul verbal , si sa confirmati sau infirmati faptul ca acel articol este gresit .
Eu inteleg ca fapta este prevazuta de ART. 162/D OUG 195/20011 .

Articolul 162 din respectiva lege spune asa :

Art. 162.
(1) Animalele de povara, de tractiune ori de calarie, precum si animalele in turma nu pot fi conduse pe autostrazi, pe drumurile nationale, in municipii si orase, precum si pe drumurile la inceputul carora exista indicatoare care le interzic accesul. Animalele de calarie apartinand politiei, jandarmeriei ori Ministerului Apararii pot fi conduse pe drumurile publice din localitati, atunci cand participa la executarea unor misiuni.
(2) Atunci cand circula pe drumurile publice pe care le este permis accesul, turmele trebuie impartite in grupuri bine separate intre ele pentru a nu ingreuna circulatia celorlalti participanti la trafic, fiecare grup avand cel putin un conducator.
(3) Atunci cand sunt conduse pe drumul public, animalele si insotitorii acestora trebuie sa circule pe acostamentul din partea stanga a drumului, in sensul de mers, iar cand acesta nu exista, cat mai aproape de marginea din stanga a partii carosabile.

Se mai poate confunda cu ART . 167 :

Art. 167.
(1) Se interzice pietonilor si persoanelor asimilate icestora:
a) sa se angajeze in traversarea drumului public atunci cand se ipropie un autovehicul cu regim de circulatie prioritara care are in unctiune semnalele speciale de avertizare luminoase si sonore;
b) sa traverseze partea carosabila prin fata sau prin spatele /ehiculului oprit in statiile mijloacelor de transport public de persoane, cu ixceptia cazurilor in care exista treceri pentru pietoni, semnalizate corespunzator;
c) sa prelungeasca timpul de traversare a drumului public, sa se Dpreasca ori sa se intoarca pe trecerile pentru pietoni care nu sunt Drevazute cu semafoare;
d) sa traverseze drumul public prin alte locuri decat cele permise;
e) sa ocupe partea carosabila in scopul impiedicarii circulatiei;
f) sa traverseze calea ferata atunci cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori cand semnalul luminos sau acustic interzice trecerea;g) sa circule pe pistele pentru biciclete, amenajate si semnalizate corespunzator.
(2) Se interzice oricarei persoane sa efectueze acte de comert pe partea carosabila, pe acostament, pe. trotuar, in parcari ori in statiile mijloacelor de transport public de persoane.

Sau ART. 168 :

Art. 168.
(1) Persoanele care se deplaseaza pe drumul public formand un grup organizat, o coloana militara sau un cortegiu trebuie sa circule in formatie de cel mult trei siruri, pe partea dreapta a carosabilului, in sensul lor de mers, ocupand cel mult o banda de circulatie.
(2) De la lasarea serii si pana in zorii zilei, precum si ziua, in conditii de vizibilitate redusa, persoanele care se afla in fata si in spatele sirului dinspre axa drumului trebuie sa aiba o sursa de lumina de culoare aiba, respectiv rosie, care sa fie vizibila pentru ceilalti participanti la trafic. Persoanele care formeaza sirul dinspre axa drumului trebuie sa aiba aplicate pe imbracaminte elemente fluorescent-reflectorizante.
(3) Conducatorii de grupuri organizate, de coloane militare sau de cortegii sunt obligati sa supravegheze permanent deplasarea acestora pe drumurile publice, pentru a nu stanjeni circulatia vehiculelor.
(4) Se interzice persoanelor care formeaza o coloana militara sa mearga in cadenta la trecerea peste poduri.

Fapta savarsita de mine , nu este prevazuta in aceste articole .

Ce parere aveti ??

Va multumesc anticipat ,
O zi buna !!
Multumesc pentru raspunsul prompt !

Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi referitor la felul in care sa redactez contestatia ??
Ce sa invoc in ea ?
Si de unde pot lua un model tip , daca exista .

Multumesc !
Buna ziua ,

Zilele trecute am fost oprit in trafic de catre un echipaj de politie , si mi-a fost suspendat permisul de conducere timp de 30 zile + 300 RON amenda .
Mentionez faptul ca pietonul a sarit pe trecere in timp ce eu eram la aprox. 1 metru de trecerea de pietoni , s-a speriat si s-a retras pe trotuar . Eu mi-am continuat drumul , dupa ce l-am mustrat verbal pe pieton sa fie atent . Dupa 10 metri am fost oprit de un echipaj de politie care sustine ca nu am acordat prioritate pietonului respectiv . I-am explicat agentului faptul ca mi-a sarit pe trecere cand eu eram deja la 1 metru , si ca l-am vazut prin geamul lateral dreapta a masinii , si nu prin parbriz ( pietonul nu s-a aflat in fata masinii ) .
A verificat filmarea pe aparatul radar (pe care se vede clar cele relatate mai sus) , si a spus ca nu comenteaza filmarea , si ca imi va retine permisul .
Intrebarea mea este :

Sa depun contestatie ??
In instanta imi pot demonstra nevinovatia doar prin proba video , dar cred ca pot castiga foarte usor prin simplul fapt ca nu mi-a completat procesul verbal corect , si anume la articolul ce sanctioneaza fapta mea , a trecut " ART. 162 /D HOUG 153/20011 " ( da , 20011 , exact asa a scris ) asta se intelege din ce a scris el acolo (in jur de 8 persoane s-au uitat pe procesul verbal , si toti am inteles acelasi lucru , si anume ART. 162 . Din verificarile mele , acest articol NU EXISTA , iar fapta trebuia sanctionata de ART 135 / H hg 1391/2006 . As dori sa stiu ce articol sanctioneaza exact fapta savarsita de mine , si anume "Neacordare de prioritate pietonului angajat in traversare regulamentare pe trecerea special amenajata " .
In primul rand imi pot demonstra nevinovatia prin proba video , iar in al doilea rand prin faptul ca nu a trecut articolul corect . Pot reveni cu procesul verbal scanat , pentru a va arata exact despre ce vb .
Am vreo sansa in instanta ?

Multumesc anticipat ,
O zi buna ,
Cu stima ,
Petcu Razvan
Am vreo sansa in instanta ??