Bună ziua.
Sunt cetățean non EU și locueSC în românia de aproximativ 7ani. Am 2 copii și dețin un permis de ședere pe membru de familie , lucrez și plătesc taxe în românia . Am depus cererea pentru ședere permanent în românia. Întrebarea mea este pot ca cetățean non EU (African) sa achiziționez un teren în România? După verificare pe net am văzut ca sunt anumite țării care membri au posibilitatea de a cumpăra imobil sau teren în România. Tara mea (BENIN ) nu face parte.
Puteți sa mă lămurit.? Mulțumesc
Bună ziua
Am o prietena care este în indemnizatie de creștere copil și intenționează sa se întoarcă la munca dar nu vrea sa anunțe la stat pana când nu va trece perioada de probă (90 zile). Ce o sa se întâmple cu indemnizatie. Organele competente o sa se sesizeze? Primește indemnizatia în continuare? Mulțumesc
Mulțumesc pentru răspuns.. Înseamnă că nu pierd bursa mea de studii.? Dacă e cazul.. Pot sa plătesc facultatea și restantele mele ca un cetățean roman?
Bună ziua, sunt student străin în românia. Am venit cu bursa de studii în 2009. Primul permisul de ședere era de 1an pentru anul pregatitor în limba română și după aia 6 ani pentru facultate. Am o prietena cu care am un copil a născut acum 20zile. Și am fost la poliția sa depun actele pentru a schimba statul meu de student în membru de familie. Întrebarea mea este : voi pierde bursa mea de studii.? Cât timp o să-mi da la permis pentru ca mai am încă 3 ani de valabilitate în permisul meu (2010–2016) care sunt avantajele legate de noul permis. Mulțumesc