Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa aflu un raspuns la nelamurirea mea. Situatie:Eu sunt angajat full time si am un PFA. Sotia este in concediu pentru ingrijire copil (a implinit 1 an in iunie). M-am decis ca de la 1 august sa intru eu in concediu si sotia sa revina la job. In perioada precedenta nasterii copilului am avut veniturile salariale si venituri substantiale din PFA.
Am inca facturi neincasate pentru servicii facturate de acum un peste 1 an si este posibil ca unele dintre aceste facturi sa fie achitate in perioada in care ar urma sa fiu in concediu. In lege este specificat clar, zic eu, ca veniturile care pot duce la suspendarea platii indemnizatiei sunt acelea pentru activitati realizate EFECTIV in perioada de concediu. Deci nu s-ar incadra, pentru ca la mine serviciile sunt efectuate inaintea concediului. Mi-e teama, insa, de interpretari. Am nevoie de o opinie autorizata. Multumesc!
La articolul 16 alineatul (3), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).