avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate adrianppa

Activitate adrianppa

Cineva de la primărie mi-a spus că se ia in calcul norma de venit. Din punctul meu de vedere, acest lucru contravine legii, care prevede 85% DIN VENITURILE REALIZATE. Ori norma de venit este o valoare de referinta pentru plata impozitului, nu reprezinta venitul efectiv. Singurul mod in care as putea demonstra veniturile ar fi sa duc registrul de incasari si plati. Idei?
Va multumesc pentru raspuns. Cum ar putea ANAF elibera o astfel de adeverinta, avand in vedere ca impozitul platit de mine e fix indiferent de suma incasata? Decizia de impunere are o suma fixa - 7200 lei, indiferent de incasari.

Multumesc.
Salut,

Ce documente pun in dosarul pentru indemnizatie crestere copil pentru a demonstra veniturile efective din PFA, avand in vedere ca impozitul platit de mine este calculat pe baza de norma de venit?

Multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa aflu un raspuns la nelamurirea mea. Situatie:Eu sunt angajat full time si am un PFA. Sotia este in concediu pentru ingrijire copil (a implinit 1 an in iunie). M-am decis ca de la 1 august sa intru eu in concediu si sotia sa revina la job. In perioada precedenta nasterii copilului am avut veniturile salariale si venituri substantiale din PFA.
Am inca facturi neincasate pentru servicii facturate de acum un peste 1 an si este posibil ca unele dintre aceste facturi sa fie achitate in perioada in care ar urma sa fiu in concediu. In lege este specificat clar, zic eu, ca veniturile care pot duce la suspendarea platii indemnizatiei sunt acelea pentru activitati realizate EFECTIV in perioada de concediu. Deci nu s-ar incadra, pentru ca la mine serviciile sunt efectuate inaintea concediului. Mi-e teama, insa, de interpretari. Am nevoie de o opinie autorizata. Multumesc!

La articolul 16 alineatul (3), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).
Buna ziua,

Am un PFA si incepand cu luna aceasta vreau sa infiintez o microintreprindere pe care sa mut activitatea. Pe PFA este foarte simplu cu cheltuielile insa pe microintrepidere am niste nelamuriri pentru ca am primit informatii contradictorii. Intrebarea mea este: ce se intampla daca efectuez plati cu cardul atasat contului microintreprinderii pentru produse/servicii care nu au legatura cu activitatea firmei? La un eventual control voi avea probleme daca achit impozitul pe dividente pentru sumele cheltuite? Va rog sa ma lamuriti dumneavoastra .

Multumesc
Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti cum vi-se pare clauza de mai jos. Este inclusa intr-un contract conceput de o firma de web hosting. Mie personal mi se pare abuziva si in contradictie cu insasi conceptul de contract. Dar eu nu sun avocat, asa ca m-am gandit sa cer o parere avizata. Va multumesc anticipat!

"Clientul intelege si este de acord ca ___S.R.L. sa poata modifica acest contract unilateral si fara preaviz daca doreste, clientul fiind obligat sa se supuna noilor conditii prevazute in noul contract pe urmatoarele luni in care serviciile sunt prestate pentru a putea beneficia de acestea. "