avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Microintreprindere 2016 - cheltuieli fara legatura cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Microintreprindere 2016 - cheltuieli fara legatura cu activitatea firmei

Buna ziua,

Am un PFA si incepand cu luna aceasta vreau sa infiintez o microintreprindere pe care sa mut activitatea. Pe PFA este foarte simplu cu cheltuielile insa pe microintrepidere am niste nelamuriri pentru ca am primit informatii contradictorii. Intrebarea mea este: ce se intampla daca efectuez plati cu cardul atasat contului microintreprinderii pentru produse/servicii care nu au legatura cu activitatea firmei? La un eventual control voi avea probleme daca achit impozitul pe dividente pentru sumele cheltuite? Va rog sa ma lamuriti dumneavoastra .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:53, 25 Ianuarie 2016
Nu se mai poate dupa noul cod fiscal sa folositi banii din srl in intersul asociatilor oricand in timpul anului, decat anul urmator si doar daca firma are profit si adunarea generala emite hotarare de repartizare a profitului anului precedent ca dividende si se plateste si impozitul pe dividende pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care se platesc dividendele catre beneficiari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la stat srl sau pfa consultanta hr gbrlcostache gbrlcostache Sunt angajata la privat in domeniul HR.Doresc sa stiu ce alta forma de organizare m-ar avantaja, daca nu as mai fi angajata si as avea SRL sau PFA, sau ce mai ... (vezi toată discuția)
Dividende 2016 alice53 alice53 Asociatul unic al uni SRL prin repartizarea profitului din anii precedenti si an 2015 , poate sa ridice dividente prin casa sau numai prin banca in anul 2016 ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala,intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata crocolina3 crocolina3 Buna seara,imi puteti spune si mie ce este mai bine din punct de vedere fiscal sa infiintez, un SRL,Intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata? ... (vezi toată discuția)