Am un PFA si incepand cu luna aceasta vreau sa infiintez o microintreprindere pe care sa mut activitatea. Pe PFA este foarte simplu cu cheltuielile insa pe microintrepidere am niste nelamuriri pentru ca am primit informatii contradictorii. Intrebarea mea este: ce se intampla daca efectuez plati cu cardul atasat contului microintreprinderii pentru produse/servicii care nu au legatura cu activitatea firmei? La un eventual control voi avea probleme daca achit impozitul pe dividente pentru sumele cheltuite? Va rog sa ma lamuriti dumneavoastra .
Nu se mai poate dupa noul cod fiscal sa folositi banii din srl in intersul asociatilor oricand in timpul anului, decat anul urmator si doar daca firma are profit si adunarea generala emite hotarare de repartizare a profitului anului precedent ca dividende si se plateste si impozitul pe dividende pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care se platesc dividendele catre beneficiari.
Dividende 2016
alice53
Asociatul unic al uni SRL prin repartizarea profitului din anii precedenti si an 2015 , poate sa ridice dividente prin casa sau numai prin banca in anul 2016 ... (vezi toată discuția)