avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate dragoiileana

Activitate dragoiileana

daca mai sunt si alti urmasi in afara de sotul supravietuitor ( ex. copii, nepoti) acestia din urma trebuie sa accepte testamentul pt a se putea face intabularea pe sotul supravietuitor?
au facut 2 testamente, cel spravietuitor a facut succesiunea dar s-a mai descoperit un bun comun pe amandoi si as vrea sa stiu daca se poate intabula doar pe cel care traieste si acum?
pai nu a efectuat nimeni acele acte deoarece nu se pot efectua pt ca nu este plan cadastral.
in speta este vorba de doi soti care si-au incheiat testament la notar in care se specifica clar, in cazul decesului unuia dintre ei ii revin toate drepturile celuilalt sot supravietuitor ( bunuri mobile si imobile). testamentele au fost incheiate in fata notarului public in anul 1998. in anul 2000 a decedat unul dintre soti.
poate sotul supravietuitor sa isi intabuleze in baza testamentului toate proprietatile care apartineau sotului decedat( au fost bunuri comune)?
in anul1974 fam mea a achizitionat un teren agricol pe un contract de mana( contract care nu se mai stie unde este). din 1974 terenul a fost inregistrat la registru agricol si s-a platit impozit pe el pana in anul 2013( inclusiv), an in care fica fostului proprietar a mai instrainat o data terenul. mentionez ca se poate demonstra la registrul agricol ca doar fam mea a platit impozit pe teren cealalta parte implicata, de la care s-a facut achizitia in 1974, nu a mai platit absolut nimic.
ce se poate face? si cine este proprietarul acum?