avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren agricol instrainat de doua ori al cui este de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren agricol instrainat de doua ori al cui este de drept?

in anul1974 fam mea a achizitionat un teren agricol pe un contract de mana( contract care nu se mai stie unde este). din 1974 terenul a fost inregistrat la registru agricol si s-a platit impozit pe el pana in anul 2013( inclusiv), an in care fica fostului proprietar a mai instrainat o data terenul. mentionez ca se poate demonstra la registrul agricol ca doar fam mea a platit impozit pe teren cealalta parte implicata, de la care s-a facut achizitia in 1974, nu a mai platit absolut nimic.
ce se poate face? si cine este proprietarul acum?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:37, 17 Mai 2013
Proprietar este cel care a efectuat primul actele de publicitate imobiliara.
pai nu a efectuat nimeni acele acte deoarece nu se pot efectua pt ca nu este plan cadastral.
Daca nu are cadastru si intabulare inseamna ca tot act sub semnatura privata s a facut acel contract de vanzare in 2013. Sub Sanctiunea nulitatii absolute instrainarile intre vii ale bunurilor imobile se fac in forma autentica. Mergeti in instanta si invocati uzucapiunea de 30 de ani obtineti O hotarare in acest sens apoi intabulati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren trecut in registrul agricol roxaP roxaP Am descoperit acum acest forum, care mi se pare foarte interesant. As avea nevoie de un sfat in legatura cu vanzarea unui teren ale carui acte de proprietate ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa cu teren fara cadastru si partial fara titlu de proprietate,fara cadastru dar cu succesiune valericamirea valericamirea Vreau sa cumpar o casa cu teren in bucuresti de la mostenitor, care are succesiune la notar , ca unicul mostenitor, dar nu are cadastru. Proprietatea a fost ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru intabularea unui teren AndreeaPaula AndreeaPaula Am cumparat un teren pentru constructie, propietarul nu este intabulat in teren,iar eu vreau sa ma intabulez.Care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pentru a ... (vezi toată discuția)