avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Procedura pentru intabularea unui teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Procedura pentru intabularea unui teren

Am cumparat un teren pentru constructie, propietarul nu este intabulat in teren,iar eu vreau sa ma intabulez.Care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pentru a ma putea intabula in teren si cam cat dureaza intabularea? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 08:56, 7 Decembrie 2011
trebuie sa mergeti la un notar. Acesta va va intocmi toata documentatia necesara impreuna cu un expert topo...
sunteti sigur ca ati cumparat terenul? atata vreme cat nu e intabulat eu in locul dvs as avea mari indoieli.
legal puteti cumpara doar printr-un Notar. acesta teoretic va va informa ca nu poate face tranzactii decat pe imobile cu nr cadastral ("cadastru") si va va recomanda inainte de "la revedere" sa consultati lista cu autorizati cadastru de la OCPI din zona dvs...sau va va recomanda un prieten.
ar fi util sa va interesati daca terenul este "construibil" - primaria elibereaza un certificat de urbanism in acest sens.
"intabularea" la OCPI dureaza 21zile cu 60ron si 5zile cu 300ron.
Daca ati cumparat terenul, proprietarul sunteti dumneavoastra. Depinde cand ati cumparat acel teren caci nu mai este posibil sa se faca fara carte funciara.
Daca nu aveti apelati la un expert cadastru sa va intocmeasca documentatia de cadastru si sa va intabulati proprietatea.
Vânzarea cumpărarea se face doar sub formă autentică, deci la notariat.In momentul când aţi efectuat acest lucru, notarul era obligat să transmită, din oficiu, acestă vânzare , la OCPI, pentru înregistrare.Niciun teren nu se poate înstrăina fără întabulare.Dacă prop.nu era înscris în C.F , trebuia deschisă C.F , care preceda vânzarea.Altfel notarul nu efectua actele respective.
Atât în vechea legislaţie câ şi prezent sub sancţiunea nulităţii absolute înstrăinarea terenurilor se putea efectua doar prin act autentic.Ca săƒ citez un antevorbitor ''Sunteţi sigur căƒ aţi cumpăƒrat terenul?''.
Revenind este necesar săƒ contactaţi o persoanăƒ fizicăƒ autorizatăƒ care săƒ efectueze măƒsurăƒtorile cadastrale, aceasta va fi mandatarul dumneavoastrăƒ , trebuie săƒ îi remiteţi actul de proprietate în copie legalizatăƒ, certificat fiscal , copie B.I./C.I. , tariful este 120 lei .Termenul de soluţionare este de maxim 21 zile lucrătoare în regim normal şi 600 lei tarif de urgenţă cu termen de maxim 7 zile lucrătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)
Teren...in cartea funciara !? gigelas gigelas Buna seara, Un teren,care este cuprins intr-un titlu de proprietate,este trecut in cartea funciara din oficiu ? Inseamna ca are cadastru facut ? Impozitele ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa FarcasLiliana FarcasLiliana Buna ziua, M-ar interesa ceva detalii despre procesul de intabulare a unei case, acte, costuri etc. Multumesc mult. (vezi toată discuția)