avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa cu teren fara cadastru si partial fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa cu teren fara cadastru si partial fara titlu de proprietate,fara cadastru dar cu succesiune

Vreau sa cumpar o casa cu teren in bucuresti de la mostenitor, care are succesiune la notar , ca unicul mostenitor, dar nu are cadastru. Proprietatea a fost dobandita de bunic prin act vanzare 143m, in posesie 52 m, din 1947, si din 1957, fara acte, inca 80m. Acum face cadastru dar de trei luni mi-a cerut 2500eur, avans pentru care am incheiat un precontract in care stipula ca daca vanzatorul se razgandeste imi returneaza suma, iar daca eu-cumparatorul ma razgandesc pierd suma de 2500eur. Nu m-i s-a parut corect din partea notarului.
Acum vrea un act adit. sa prelungim cu un an precontractul,si sa-i mai dau 7500 eur, iar el scrie ca-mi da posesia si folosinta acum,iar daca nu se prezinta pentru vanzare, ma pot adresa instantei sa pronunte o hotarare cu valoare de act autentic de instrainare,fara obligatia achitarii diferentei de pret. Este sau nu indicat sa-I dau bani??
1.Pentru cei 80m2, teren detinut prin succesiuni de(bunic,tata, mama) apoi fiul , fara titlu de proprietate, poate vanzatorul sa obtina titlu, (sa faca cerere de uzucapiune??, tinand cont ca au platit impozit si-l au fara titlu din 1957?? Terenul e in sect5, dar actul initial de vz e pe ilfov? Cat dureaza procedura de uzucapiune, se poate face prin cerere la primar aprobata de prefect,sau trebuie proces ?
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
ContSters338589, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 13:43, 16 Februarie 2015
Trebuie sa procedeze la efectuarea masuratorilor cadastrale si la intabulare, pentru a fi perfectat contractul de vanzare-cumparare.

Dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune presupune un proces, ea nu poate fi constatata de primar.
Ca sa se poata face cadastru si intabulare trebuie sa aveti acte de proprietate asupra intregului teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - titlu e proprietate coyotu27 coyotu27 Buna seara, As dori sa va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema: In 1963, bunicul meu a decedat si s-a realizat la notariatul de stat o succesiune ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara titlu de proprietate detinut din 1957 valericamirea valericamirea doresc sa cumpar o casa care se afla pe un teren de 280 m, din care 80 m sunt detinuti de fara titlu de propietate , din 1957, in zona Rahova. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Proprietate in devalmasie cocoon cocoon Am depus actele la notar pentru cumpararea unei case, cu terenul aferent. Proprietatea este in devalmasie, iar cadastru nu exista intrucat terenul se afla ... (vezi toată discuția)