in speta este vorba de doi soti care si-au incheiat testament la notar in care se specifica clar, in cazul decesului unuia dintre ei ii revin toate drepturile celuilalt sot supravietuitor ( bunuri mobile si imobile). testamentele au fost incheiate in fata notarului public in anul 1998. in anul 2000 a decedat unul dintre soti.
poate sotul supravietuitor sa isi intabuleze in baza testamentului toate proprietatile care apartineau sotului decedat( au fost bunuri comune)?
Stați puțin să înțelegem și noi, au făcut un testament amândoi sau au făcut 2 testamente pentru fiecare?
Sotul supravietuitor a acceptat mostenirea in termenul legal de 6 luni de la deces si a dezbătut succesiunea? Mai există alte tipuri de rude care ar putea moșteni?
au facut 2 testamente, cel spravietuitor a facut succesiunea dar s-a mai descoperit un bun comun pe amandoi si as vrea sa stiu daca se poate intabula doar pe cel care traieste si acum?
daca mai sunt si alti urmasi in afara de sotul supravietuitor ( ex. copii, nepoti) acestia din urma trebuie sa accepte testamentul pt a se putea face intabularea pe sotul supravietuitor?
Se dezbate succesiunea, succesibilul prezinta testamentul, daca exista si alti rezervatari acestia trebuie sa se declare de acordvuntestamentul si sa nu ceara reductiunea lui pt ca le incalca cota de rezerva succesorala. Daca fac acest lucru , masa succesorala II revine sotului supravietuitor .