Aveti dreptate: directorul regiei face somatie prin bej. De altfel notifica ca pe langa plata debitului voi fi nevoit sa platesc si o suma de 37.2 lei suma care se pare ca este datorata bej-ului pentru aceasta prestatie. Mi se pare ca, in absenta unei hotarari judecatoresti, bej-ul face o ilegalitate. Ma gandesc ca bej-ul face bani frumosi numai din notificari, oricat de multe in cazul in care instanta hotaraste ca regia are dreptate si voi fi obligat la plata debitului. Nu cunosc situatii similare, de asta am si pus intrebarea; acum m-am luminat si va multumesc pentru raspuns.
Regia autonoma municipala (asa se numeste ea; nu stiu de ce) se ocupa cu cu furnizarea energiei termice la blocuri.Eu sunt deconectatat din 2011,si am centrala termica individuala. Pe scurt: imi tot trimit facturi si penalizari pentru spatii comune care nu sunt incalzite in mod intentionat (nu sunt calorifere); eu refuzand plata .Am mai postat asta. Situatia noua este ca in absenta unui contract de credit (asa formuleaza ei:``in calitate de creditoare``), sau unei hotarari judecatoresti ,aceasta societate imi trimite o noua somatie pe care este aplicata si stampila si semnatura unui executor judecatoresc intr-un plic cu antetul acelui executor judecatoresc. Intreb: aceasta actiune acestui executor judecatoresc, este legala?
As dori ca cineva care a fost chemat in instanta de catre regia de termoficare, si care s-a judecat pentru neplata caldurii in partile comune, sa spuna cum au decurs lucrurile. Multumesc ynocentta.
Posed un apt. la et.3, cu CT, izolat termic cu polistiren deconectat de la incalzire si apa calda menajera din oct.2011, intr-un bloc cu 20 apt din care 8 sunt deconectate , iar cele ramase sunt contorizate cu gigacalorimetru la intrarea in bloc, si nu exista repartitoare de caldura. Spatiile comune nu contin calorifere. De atunci regia de furnizare a energiei termica i-mi trimite facturi de plata cu valoarea de aprox. 20% din factura unui apt. conectat, la care adauga mereu penalitati fiindca nu am platit niciodata. Nu am si nu am avut niciodata contract de furnizare a energiei termice si a.c.m semnat cu aceasta societate. Inainte de deconectare caldura era furnizata cred, pe baza unui contract cu asociatia de propietari, iar la un moment dat, presedintele asociatiei a transferat facturarea idividuala a apt. din bloc, direct catre regie fara acordul membrilor asociatiei. De curand, regia mi-a trimis somatie ca daca nu ma prezint la sediu sa platesc ma va actiona in judecata si voi fi obligat sa platesc datoria, penalitatile, si cheltuielile de judecata. Consider ca este un abuz si o ilegalitate ce mi se cere si va cer parerea ce mi s-ar putea intampla in viitor daca voi continua sa nu platesc, si doresc sa nu platesc niciodata pentru servicii inexistente. Nu am experienta cu instantele de judecata, asa ca va rog dati-mi un sfat, si ce s-a intamplat in situatii similare, daca exista jurisprudenta , daca zic bine, in acesat domeniu. Va multumesc.