Regia autonoma municipala (asa se numeste ea; nu stiu de ce) se ocupa cu cu furnizarea energiei termice la blocuri.Eu sunt deconectatat din 2011,si am centrala termica individuala. Pe scurt: imi tot trimit facturi si penalizari pentru spatii comune care nu sunt incalzite in mod intentionat (nu sunt calorifere); eu refuzand plata .Am mai postat asta. Situatia noua este ca in absenta unui contract de credit (asa formuleaza ei:``in calitate de creditoare``), sau unei hotarari judecatoresti ,aceasta societate imi trimite o noua somatie pe care este aplicata si stampila si semnatura unui executor judecatoresc intr-un plic cu antetul acelui executor judecatoresc. Intreb: aceasta actiune acestui executor judecatoresc, este legala?
Sunt doua aspecte:
Ori, regia va trimite o somatie, printr-un bej. Asta e, se practica somatiile prin bej. Si dvoastra puteti sa apelati la un bej, daca aveti bani si sa ii trimiteti somatie unuia care are sa va dea bani.
Ori, bej-ul va trimite o somatie, cu privire la o executare silita in care creditorul este regia, si exista o incuvintare a instantei in sensul asta.
Care din cele doua situatii este mai aproape de adevar?
Eu banuiesc ca prima. Fac si bej-ul si directorul de la regie niste bani bara-bara, adica directorul ii da somatii sa le trimita si bej-ul le trimite, mai departe este simplu ...
P.S. Sunteti singura persoana in situatia asta sau ati mai auzit de cazuri similare?
Aveti dreptate: directorul regiei face somatie prin bej. De altfel notifica ca pe langa plata debitului voi fi nevoit sa platesc si o suma de 37.2 lei suma care se pare ca este datorata bej-ului pentru aceasta prestatie. Mi se pare ca, in absenta unei hotarari judecatoresti, bej-ul face o ilegalitate. Ma gandesc ca bej-ul face bani frumosi numai din notificari, oricat de multe in cazul in care instanta hotaraste ca regia are dreptate si voi fi obligat la plata debitului. Nu cunosc situatii similare, de asta am si pus intrebarea; acum m-am luminat si va multumesc pentru raspuns.
Poprire
Bujor Catalina
Buna ziua,
va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)