avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire credit banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire credit banca

Am urmatoarea problema: am primit de la un birou de executori judecatoresti o adresa de infiintare a popririi pe numele unui salariat care nu si-a achitat un credit la banca. Am mai avut situatii similare la firma, dar adresa de infiintare a popririi era emisa de executorul judecatoresc in urma unei hotarari judecatoresti, definitiva si executorie. In acest caz este vorba de o solicitare a bancii de infiintare a popririi. Nu este normal ca poprirea pe veniturile salariatului sa fie infiintata numai in urma unei hotarari judecatoresti, definitiva si executorie? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:13, 10 Februarie 2014
In cazul contractelor de credit este nevoie doar de incuvintarea executari silite urmand apoi a se trece la executare. Executarea se face de executorul judecatoresc.

totusi nu inteleg adresa de la cine a venit?
Adresa de infiintare a popririi este venita de la executorul judecatoresc si are la baza o sesizare a bancii, nu o hotarare judecatoreasca.
dvs ca si tert poprit nu va puteti opune, daca va opuneti riscati ca, creditorul sa ceara validarea popriri asupra dvs, dispuneti poprirea, urmand ca debitorul sa o conteste sau nu.
Sunt totusi nelamurit. Executorul judecatoresc se substituie unei instante de judecata? Eu daca am de recuperat o suma de bani de la o persoana nu este normal sa ma adresez intai unei instante de judecata si apoi pentru executarea sentintei definitive sa ma adresez unui executor judecatoresc?
Executorul pune in executare un titlu executoriu care poate fi o hotarare a instantei de judecata investita ccu formula executorie sau un contract de credit care constituie titlu executoriu si pt care e nevoie doar de incuviintarea instantei pt a-l pune in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)
Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu prin executor judecatoresc anamaria81 anamaria81 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: un salariat este garant disjunct (a garantat pt o societate un imprumut la o banca). Societatea la care lucrez a primit o ... (vezi toată discuția)