avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata cheltuieli de executare
Discuție deschisă în Executare silită

plata cheltuieli de executare

Buna ziua

am avut un debit catre un creditor pe care l-am achitat cu intarziere, plata mea a fost efectuata si sunand pentru confirmarea platii am aflat ca dosarul meu a fost trimis catre executare.
intrebarea mea este ,daca debitul a fost platit , dosarul de executare nu este judecat inca , exacutorul pana la data platii nu a primit incuvintare , trebuie sa platesc cheltuieli de executare?
Cel mai recent răspuns: daniel241 , utilizator 20:25, 19 Octombrie 2017
Cheltuielile de executare se datoreaza de la momentul depunerii cererii de executare de catre creditor.
Incercati sa luati legatura cu executorul judecatoresc pentru clarificarea situatiei.
Daca debitul a fost achitat inainte ca cererea de executare sa fie transmisa catre executor nu datorati cheltuieli de executare, Daca cumva veti fi executat silit aveti posibiltiatea sa contestati executarea in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta.

Ce va pot spune sigur este ca , dosarul a fost inregistrat la judecatorie , a primit numar de inregistrare si cam atat, alte demersuri gen planificare termen de judecata, solutie ,complet de jud, nu au fost stabilite nici pana in momentul de fata .
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator
Company Advising a scris:

Daca debitul a fost achitat inainte ca cererea de executare sa fie transmisa catre executor nu datorati cheltuieli de executare, Daca cumva veti fi executat silit aveti posibiltiatea sa contestati executarea in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta.

Pana in acest moment bej doar a trimis documentele prin posta catre judecatorie si eventual a platit taxa de timbru ,ce cheltuieli si-a stabilit el fara o incuvintare?
Aurel Fleancu a scris:

Cheltuielile de executare se datoreaza de la momentul depunerii cererii de executare de catre creditor.
Incercati sa luati legatura cu executorul judecatoresc pentru clarificarea situatiei.

Din pacate , plata cheltuielilor de executare sunt stipulate in contractul de credit,trebuie sa ma adresez unui avocat specializat spre demararea unui proces mai amplu.
Desi creditorul a incalcat grav clauzele contractuale,voi plati in cel mai scurt timp cheltuielile,desi nu au fost stabilite, si imi voi cauta dreptatea intr un nou proces civil.
Mentionez ca am incercat sa contactez executorul, am reusit, dar dupa ce a aflat ce doresc ,nu a mai raspuns nici la telefon nici la mail. In consecinta am facut plangere la uniunea executorilor pentru refuz de comunicare.
De trei zile nu fac alceva decat sa "ma rog " si de creditor si de bej sa imi transmita un cont si o suma de plata ,cred ca este o nautate pentru sistemul juridic romanesc,ca un debitor sa ceara sa plateasca si sa fie ignorat.
Daca doriti voi revenii cu noi detalii ,cand acestea vor aparea.

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
daniel241, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare dupa 3 ani christiansalariatul christiansalariatul Buna ziua Am avut un sir de procese care s-au finalizat la Judecatorie in data de 15.04.2010 cu o hotarare definitiva si irevocabila prin nerecurare ... (vezi toată discuția)
Executare silita carmen51 carmen51 Buna seara In 2006 am contractat 2 credite de la o banca. Din 2010 am intrat in somaj si nu am mai putut sa-mi achit ratele iar banca mi-a cesionat creditele ... (vezi toată discuția)
Am fost lipsit până în prezent de folosința unui apartament adjudecat la licitație în anul 2017. ce acțiune pot intenta pentru a recupera prejudiciul care mi s-a creat? ancairo ancairo Buna ziua, In anul 2017 am achizitionat un apartament prin licitatie publca la BEJA X. Am asteptat 20 de zile pentru a vedea daca pe rolul instantei ... (vezi toată discuția)