avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost lipsit până în prezent de folosința unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost lipsit până în prezent de folosința unui apartament adjudecat la licitație în anul 2017. Ce acțiune pot intenta pentru a recupera prejudiciul care mi s-a creat?

Buna ziua,
In anul 2017 am achizitionat un apartament prin licitatie publca la BEJA X. Am asteptat 20 de zile pentru a vedea daca pe rolul instantei judecatoresti se inregistreaza vreo contestatie impotriva procesului verbal de licitatie. In ultima zi cand debitorii mai aveau dreptul sa depuna contestatie, pe portal a aparut un dosar in care contestatori erau debitorii, insa obiectul era altul, respectiv contestatie impotriva publicatiei de vanzare ce face obiectul dos de executare .../2013 al BEJ Y.Nu mi-am facut griji ca ar fi o eraoare pentru ca din informatiile mele despre debitori, am aflat ca nu era banca sau CAR la care sa nu fi luat credit si sa nu fie executati. Mi s-a emis Actul de adjudecare, am facut intabularea apartamentului, i-am notificat pe debitori sa elibereze apartamentul ( nu le-au ridicat de la posta), am apelat la un executor judecatoresc din localitate si am obtinut evacuarea. Cand executorul judecatoresc le-a trimis somatie ca sa elibereze imobilul, debitorii au depus la acesta un certificat de grefa prin care se adeverea ca exista un dosar inregistrat pe rolul judecatoriei ce face obiectul dosarului.... Dupa ce am aflat de dosar, am facut cerere de interventie si asa am putut sa studiez dosarul si am vazut ca avocatul debitorilor gresise capatul de cerere ( daduse cu copy paste pe o actiunea a unor clienti ai sai), insa motivarea cererii era cu privire la procesul verbal de licitatie. Pe rolul judecatoriei au fost inregistrate 2 contestatii: una impotriva procesului verbal de licitatie si alta impotriva smatiei emisa de BEJ Z. In acest moment, cele doua dosare au fost solutionate definitiv, astfel ca la 04.03.2019 am procedat la evacuarea celor doi debitori care nu au vrut sa participe, ci au inmanat cheile executorului judecatoresc.
Intrebarea mea, ar fi urmatoarea. Pot sa intentez o actiune in pretentii pentru a-mi plati contravaloarea folosintei apartamentului incepand cu anul 2017 cand a fost emis actul de adjudecare si pana la data la care au fost evacuati? Sau ce actiune pot intenta impotriva lor pentru
a-mi recupera prejudiciul creat de ei prin faptul ca 16 luni nu am utut sa ma bucur de imobilul meu. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 18:31, 2 Aprilie 2019
De principiu, aveti la indemana aceasta actiune.
Ramane de vazut cum se va apăra fiecare.
Pe parcursul celor doua procese, cei doi debitori au incercat sa tergiverseze cele doua procese, in sensul ca au incercat sa le suspende pentru existenta unei plangeri penale ( dupa licitatie au facut o plangere penala la parchetul de pe langa CAB care a fost solutionata de CAB, iar dupa ce procurorul de caz a dat solutia nefavorabila lor, au venit la Slobozia , unde au facut o noua plangere penala, fara a aduce la cunostinta organelor de urmarire penala ca a mai existat o astfel de plangere fiind solutionata de CAB), au facut cerere de reexaminare taxa de timbru la contestatie impotriva somatiei de evacuare care le-a fost respinsa si, desi instanta le-a dat un termen de 2 luni sa faca dovada achitarii ei, la termen au spus ca nu au bani si au cerut instantei un termen mai lung pentru a strange banii de taxa, iar la contestatia impotriva procesului verbal de licitatie nu au platit onorariul provizoriu pentru o expertiza contabila dispusa de instanta.
Impotriva SC in cazul somatiei de evacuare au facut apel, iar la primul termen au cerut un termen pentru angajare aparator, insa am aratat instantei ca apelul a fost semnat de un avocat, iar la dosar nu exista nici o cerere de reziliere contract, iar instanta le-a respins apelul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
100% castigati ptr lipsa de folosinta.La fel am patit si eu cu o casa castigata la o licitatie facuta de o banca.Aproape 2 ani am asteptat pana sau terminat toate procesele intentate de fostul proprietar.Cred ca au fost 10 procese intentate impotriva mea,a bancii,a executorului etc.Intr-un final dupa ce am reusit sa evacuez imobilul,mi-am angajat avocat si i-am dat in judecata ptr lipsa de folosinta.Am castigat chiria ptr. perioada in care nu am folosit casa plus cheltuieli de judecata,plus cheltuieli de executare.. Trebuie doar rabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- contestare executare dupa ce am adjudecat un ap ancairo ancairo Buna ziua, La data de 12.09.2017, am cumparat un apartament prin licitatie publica, ce nu a fost contestat in termen sau cel putin asa am crezut eu. Intre ... (vezi toată discuția)
Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)
Modificare cerere-eroare materiala ancairo ancairo una ziua, In data de 12.09.2017, am achizitionat un imobil prin licitatie publica. Debitorii, au fost instiintati de indata ca imobilul a fost vandut, iar ... (vezi toată discuția)