In data de 12.09.2017, am achizitionat un imobil prin licitatie publica. Debitorii, au fost instiintati de indata ca imobilul a fost vandut, iar in data de 13.10.2017 am obtinut actul de adjudecare al imobilului, deoarece pe portalul judecatoriei, pana la data de 29.09.2017 ( cand era ultima zi de contestare a licitatiei), nu a fost inregistrat vreo contestatie impotriva procesului verbal de licitatie, insa la acea data a fost inregistrat un dosar avand ca obiect contestatie la publicatia de vanzare din data de 31.10.2013 in dosar de executare 22/2013 emis de BEJ GHE, iar contestatori erau debitorii imobilul adjudecat de mine. Precizez ca imobilul adjudecat de mine, a facut obiectul unui dosar de executare din xxxx/2012, aflat pe rolul BEJ Asociatii. Nu mi-am facut griji, deoarece debitorii au avut si au multe dosare pe rolul judecatoriei. Dupa ce am intrat in posesia actului de adjudecare, m-am inregistrat la primarie , am facut intabularea cu sarcini 0 si instanta a incuviintat evacuarea celor 2 debitori. In urma cu 2 zile primesc de la cadastru ca pe imobilul adjudecat a fost notat un litigiu in baza unui certificate de grefa ,iar numarul dosarului era cel din 29.09.2017 de pe portal, cu precizarea ca au fost introdusi in dosar BEJA asociatii, iar ultima modificare 17.10.2017. Interesandu-ma la judecatorie, am aflat ca avocatul partilor a introdus o cerere modificatoare, invocand o eroare materiala. Eu inca nu sunt parte in proces, insa o sa fiu introdusa cu siguranta. De aceea, in cazul in care o sa fiu parte in proces, pot invoca respingerea capatului de cerere introdus dupa data de 29.09, ca fiind tardiv introdus? Pot cere instantei, ca eroarea materiala pe care o invoca debitorii, deoarece privesc doua dosare de executare ce nu au legatura unul cu altul, avand obiecte diferite?
Ce ma sfatuiti?