La data de 12.09.2017, am cumparat un apartament prin licitatie publica, ce nu a fost contestat in termen sau cel putin asa am crezut eu. Intre timp am luat actul de adjudecare, am intabulat apartamentul si mi s-a admis executarea silita a actului de adjudecare in urma cu doua zile si am depus cerere de urgentare a redactarii hotararii. Azi, ( 22.11.2017) mi se comunica de la cadastru ca apartamentul ce imi apartite a fost notat un litigiu ce face obiectul unui dosar ce se afla pe rolul judecatoriei, avand ca obiect contestarea procesului-verbal de licitatie. Accesand portalul am vazut ca obiectul dosarului este contestatie la publicatia de vanzare din 31.10.2013 in dosarul de executare X emis de BEJ Y, inregistrat la data de 29.09.2017 ( aceasta data reprezenta ultima zi de depunere a contestatiei de catre debitori impotriva procesului verbal de adjudecare). Mentionez ca eu am urmarit daca debitorii au depus contestatie si intradevar la acea data am vazut inregistrat dosarul, insa parte in dosar nu era BEJ -ul care a organizat licitatia.. Azi, accesand portalul am vazut ca a fost introdusa ca parte si BEJ care a organizat licitatia ( BEJ Y nu a fost scos din cauza)., iar obiectul este tot contestatie impotriva publicatiei de vanzare apartinand lui BEJ Y. Am luat legatura cu BEJ Y si mi s-a spus ca, din greseala judecatoria le-a trimis contestatia impotriva procesului verbal de adjudecare. Intrebarea este: ce pot face eu? Am platit pretul, am luat actul de adjudecare, l-am intabulat ( s-au radiat toate sarcinile) si am obtinut dreptul prin instanta de a evacua debitorii si acum primesc pleasca asta.
de unul singur nu puteti face nimic. ar fi bine sa luati legatura cu un avocat din orasul dvs si sa studieze actele.
dupa parerea mea nu exista "din greseala" asa cum sustine BEJ
Revin cu noi informatii. La 19.10.2017 a fost inregistrata cererea mea pt intabularea imobilului, iar pe 31.10.2017 am ridicat extrasul de carte funciara de la cadastru, liber de sarcini. Conform Incheierii din 02.11.2017 pe am primit-o ieri, 22.11.2017, de la cadastru, rezulta ca debitorii cu un certificat de grefa emis de judecatorie la 27.10.2017, au notat litigiul la cadastru la data 02.11.2017, iar parti in dosar sunt debitorii si BEJ de la care am achizitionat imobilul, iar obiectul dosarului este contestatie impotriva procesului verbal de adjudecare. cautand pe net publicatia de vanzare inscris pe portalul judecatoriei si emisa de BEJ Y, am contatat ca intradevar exista o astfel de publicatie, insa debitori sunt alte persoane decat cele care sunt pe portalul de judecata. In continuare, pe portalul Judecatoriei sunt contestatori cei doi debitori, iar intimati BEJ Y si BEJ care a organizat licitatia, cu precizarea ca ultimul a aparut pe portal ca intimat la data 17.10.2017, cand a fost facuta ultima modificare., iar obiectul este ontestatie impotriva publicatiei de vanzare apartinand lui BEJ Y. Cum vedeti dvs aceasta speta.?