avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldurii spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldurii spatii comune

Posed un apt. la et.3, cu CT, izolat termic cu polistiren deconectat de la incalzire si apa calda menajera din oct.2011, intr-un bloc cu 20 apt din care 8 sunt deconectate , iar cele ramase sunt contorizate cu gigacalorimetru la intrarea in bloc, si nu exista repartitoare de caldura. Spatiile comune nu contin calorifere. De atunci regia de furnizare a energiei termica i-mi trimite facturi de plata cu valoarea de aprox. 20% din factura unui apt. conectat, la care adauga mereu penalitati fiindca nu am platit niciodata. Nu am si nu am avut niciodata contract de furnizare a energiei termice si a.c.m semnat cu aceasta societate. Inainte de deconectare caldura era furnizata cred, pe baza unui contract cu asociatia de propietari, iar la un moment dat, presedintele asociatiei a transferat facturarea idividuala a apt. din bloc, direct catre regie fara acordul membrilor asociatiei. De curand, regia mi-a trimis somatie ca daca nu ma prezint la sediu sa platesc ma va actiona in judecata si voi fi obligat sa platesc datoria, penalitatile, si cheltuielile de judecata. Consider ca este un abuz si o ilegalitate ce mi se cere si va cer parerea ce mi s-ar putea intampla in viitor daca voi continua sa nu platesc, si doresc sa nu platesc niciodata pentru servicii inexistente. Nu am experienta cu instantele de judecata, asa ca va rog dati-mi un sfat, si ce s-a intamplat in situatii similare, daca exista jurisprudenta , daca zic bine, in acesat domeniu. Va multumesc.
in momentul cand ati primit o factura care o considerati nejustificata ar fi trebuit sa o restituiti, sau sa mergeti sa clarificati situatia. teoretic daca nu aveti contract si nu va furnizeaza nimic nu au voie sa va ceara bani, de aceea nici nu o sa aiba succes in instanta
Va multumesc pentru raspuns; astept si alte opinii.

Dvs nu ati avut contract furnizare caldura pentru ca furnizorul a incheiat un singur contract cu asociatia de proprietari
In situatia in care partea staruie sa indeplineasca procedura prealabila si a emis somatie,.
asumati-va responsabilitatea dati curs acesteia,ocazie cu care puteti clarifica ,eventual prezenta punctul de vederePartile comune se achita indiferent de imbunatatirile pe care intelege proprietarul sa le aduca la apartament,respectiv renuntare la alimentarea in sistem centralizat si montare CT
As dori ca cineva care a fost chemat in instanta de catre regia de termoficare, si care s-a judecat pentru neplata caldurii in partile comune, sa spuna cum au decurs lucrurile. Multumesc ynocentta.
Degeaba solicitati ajutorul nostru daca nu ne spuneti cu ce ocazie va emite factura furnizorul de energie termica. Sunt mai multe situatii, dar nu ne puneti pe noi sa ghicim. Oricum, chiar daca aveti CT proprie, dvs. si celalti proprietari cu CT trebuie sa achitati costurile cu incalzirea spatiilor comune, a subsolului, a tevilor verticale care trec pri apartamentele dvs. Cum va spuneam, sunt mai multe de discutat. Poate dati o cautare personalizata, aici pe forum, legat de plata incalzirii pentru spatiile comune. Au fost o multime de discutii pe aceasta tema...

Alte discuții în legătură

Rat corectie la nivelul consumului opheliacj opheliacj Buna ziua, va rog sa aveti amabilitatea de a ma informa ce demersuri trebuie sa fac in calitate de proprietara a unui apartament dintr-un bloc cu 4 etaje, ... (vezi toată discuția)
Caldura pe tevi izolate + caldura spatii comune bloc 10 etaje PaulaAC PaulaAC Buna ziua. As vrea un raspuns la urmatoare situatie , aplicapil in 2020. Caut o metoda , legala , in care sa nu mai platesc sume aberante pentru ceva ce nu ... (vezi toată discuția)
Larna fara caldura edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, ... (vezi toată discuția)