Buna ziua.
As vrea un raspuns la urmatoare situatie , aplicapil in 2020.
Caut o metoda , legala , in care sa nu mai platesc sume aberante pentru ceva ce nu folosesc.
Factura de la asociatie pentru un apartament de 3 cam. situat la etajul 1 .Apartament debransat si cu CT .
Tevile sunt izolate.
Pentru luna ianuarie am de plata Caldura tevi apartament : 89 RON
Pentru aceasi luna Caldura spatii comune 35 RON
- Inteleg ca , caldura la spatii comune este obligatorie
Insa 89 de ron mi se pare enorm de mult in conditiile in care ianuarie 2020 nu a avut temperaturi extreme iar tevile sunt izolate.
Asociatia sutine ca nu pot sa scot de la plata caldura pe tevile care trec prin apartament.Este adevarat?
Va rog sa ma ajutati , daca se poate , cu o solutie.
Unde sa ma adresez?Cui ? Este obligatorie plata acestei calduri ?
Cum sa ii fortez( ca altfel nu merge) sa imi scoata de la plata aceasta caldura pe tevi?
Pentru a intelege mai bine situatia in care va aflati:
Toate chestiunile aflate in discutie apartin comunitatii din care faceti parte, tinand cont de faptul ca as. prop. are incheiat un contract de furnizare a energiei termice cu un furnizor din localitatea dvs. Furnizorul, pe baza masuratorilor locale, va intocmeste o factura care trebuie sa fie achitata in totalitate - cred ca sunteti de acord, da?
Ei, avand in vedere ca in blocul/scara/asociatia dvs. se gasesc situatiile descrise (proprietari deconectati de la sistemul centalizat de furnizare a ET - energie termica), as. prop. trebuie, ca in AG a membrilor, sa discute, sa propuna si sa hotarasca o procedura prin care si proprietarilor debransati sa li se repartizeze, legal, anumite costuri cu incalzirea locuintelor.
Acum, din cele aratate de dvs. nu am inteles, dar s-ar putea ca la nivelul asociatiei sa aveti asa ceva. Trebuie sa va interesati.
Ca dvs. vi se pare ca aceasta suma - ...Insa 89 de ron mi se pare enorm de mult..., este altceva!
Mai trebuie sa cautati, aici pe forum, discutii pe aceasta tema - sunt sute de topicuri - asta ca sa nu discutam din nou si din nou discutii pe care le-am mai avut.
Va doresc mult succes!
Notificare
marinchen
Buna seara!As avea nevoie de ceva lamuriri in legatura cu plata la incalzire atunci cand tu ai incalzire proprie in apartament inca din anul 2003,mentionez ca ... (vezi toată discuția)