avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate AuraMIA

Activitate AuraMIA

@cyan - aceasta ar fi singura varianta pertinenta in prezent, dar ce garantie am ca d-l din Bulgaria va accepta pur si simplu sa imi faca actele fara sa ma supuna unui santaj? Practic, ar putea sa imi ia masina, desi ea a fost cumparata sau sa imi mai ceara inca o data pretul. Si daca il gasesc, nu ar fi mai avantajos sa imi faca acte de v-c?
daca eu detin cartea de identitate a acesteia, poate cetateanul bulgar sa emita vreo pretentie?

ce ma fac daca d-l a decedat? trebuie sa ii caut mostenitorii?
e o situatie tare neplacuta!
@e4c5 - probabil ca ,,artificiul" pe care l-ati mentionat ar fi functionat daca s-ar fi recurs de prima data la el, adica sa fi trecut tatal meu pe asa-zisa firma a lui din Bulgaria ca sa circule in Romania. Mi se pare excesiv si, cum ziceam, legea noastra inspira la nefacute. Suntem niste cetateni exportati.
Eu vroiam o procedura simplificata si corecta conform dreptului meu de mostenire. Din registrul celor mentionate de dvs. - nu indraznesc sa va pomenesc solutia gasita de un domn politist, culmea!

:) pentru curiozitatea dvs - detin cartea de identitate a autoturismului din Bulgaria si este pe numele unui cetatean bulgar Nazmi, pe numele sau.
@ynocentta - Masina este inmatriculata intr-adevar in Bulgaria pe numele unui cetatean bulgar.
Interesul meu are in vedere si caracterisiticile tehnice ale autoturismului (este un Mercedes clasic, si chiar daca nu este de data recenta, se afla in stare impecabila; tatal meu fiind un pasionat al acestei firme si in acelasi timp director de service auto, deci cunoscator in materie), dar si faptul ca pentru mine are si valoare sentimentala.
Restituire auto la proprietarul de drept - chiar nu vad deloc cum ar fi in interesul meu, mai ales fiind stiut faptul ca aceste acte sunt practic niste vanzari mascate (chiar daca formal ele sunt niste dari in folosinta, in realitate se incheie practic niste vanzari). Cred ca ar trebui sa se aiba in vedere actul real incheiat, zic.
Daca demarez procedura de achizitionare, ce fac? Mai platesc inca o data masina? Nu mi se pare nici asta o varianta avantajoasa. Practic sunt la mana cetateanului bulgar.
@Car3men - da, am inteles ca refuzul d-lui notar a fost perfect legitim, insa nu pot sa nu constat cu amaraciune ca de multe ori legea este inflexibila la noi si mai mult inspira oamenii la ,,nefacute" decat la respectarea ei.
Mi-as fi dorit sa fie si o solutie reala si avantajoasa la un asemenea fenomen (ma refer la avalansa de masini inmatriculate in strainatate); in cazul meu - o actiune in constatarea dreptului de mostenire asupra masinii sau o modalitate de a mosteni acest drept de folosinta pe care l-a avut tatal meu (desi cred ca e intuitu personae).
Avand in vedere ca recent am fost oprita in trafic pentru motivul ca ,,se face o situatie cu masinile inmatriculate in alte tari", se pare ca setea dupa bani a administratiei este mult mai mare decat interesul de a legifera in avantajul cetatenilor.
Daca eu caut persoana respectiva si, presupunand ca o si gasesc, inchei un act de v-c cu aceasta, va trebui sa achit, dupa logica mea, taxa de 2000 E pentru taxa de mediu. Practic, sunt vaduvita de dreptul meu ca mostenitoare cf. O.U.G. privind taxa de mediu, in care se precizeaza ca timbrul nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt dobandite prin mostenire, in cazul in care aceasta a intervenit in intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii. Mi se va spune ca e vina tatalui ca nu a inmatriculat-o. Poate. Dar unde este vina mea?





Buna ziua,

am dezbatut succesiunea dupa tata si, pe langa bunurile care sunt indicate in CM, ar mai fi un autoturism inmatriculat in Bulgaria.

Ce procedura trebuie indeplinita pentru a mi se recunoaste dreptul de proprietate asupra masinii si pentru a o putea inmatricula pe numele meu, de vreme ce notarul a refuzat sa o treaca in CM pentru ca nu apare in certificatul fiscal? Multumesc!
Buna ziua,

in cazul in care la data deschiderii mostenirii, concubina defunctului (tatal meu) a gasit in casa(dupa ce o cunostinta de-a tatalui ii spusese sa caute) o suma importanta de bani, care fusese ascunsa de ea de catre defunct, din care ulterior a cheltuit o parte, fara acordul meu si al fratelui meu, pe niste obiecte de cea mai joasa calitate necesare inmormantarii (pot dovedi cu martori toate cele sustinute), avem vreo sansa eu si fratele sa recuperam macar o parte din acea suma de bani pe care a refuzat expres sa ne-o dea pt ca a ,,stat 3 ani de zile si l-a spalat" (nu se poate cere si restuituire pt cauza imorala?)??
stiu ca , bunurile care se afla in patrimoniul defunctului la data deschiderii succesiunii ar trebui incluse in masa succesorala. Daca noi putem face dovada acelor bani cu nenumarati martori, mai exista vreo sansa sa ii recuparam? O poate obliga notarul in vreun fel sa ii restituie sau trebuie urmata obligatoriu calea justitiei? care ar fi cea mai eficienta solutie?


de asemenea, toate bunurile de uz casnic achizitionate de tatal meu pe care le avea in garsoniera in care locuia cu aceasta femeie, au fost luate de ea, inainte de a se face vreun inventar. In cazul in care putem dovedi cu extrasele de cont faptul ca au fost achizitionate de tatal meu, ce putem face?
trebuie declarate la notar pentru complinirea masei succesorale sau cum procedam?

totodata, am inteles ca a existat ceva depozit bancar pe numele tatalui nostru din care ulterior decesului banii au fost retrasi de catre un prieten de-al lui (evident nu si al nostru) care credem ca a fost imputernicit, nu stim exact ce calitate avea.

se poate elibera un certificat de mostenitor pt imobilul (proprietatea deplina a tatalui) si apoi pt celelalte bunuri sa cerem un certificat suplimentar? sau sa cerem doar un certificat de calitate de mostenitor pana la clarificarea situatiei??

Va multumesc.