avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina mostenita, inmatriculata pe Bulgaria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina mostenita, inmatriculata pe Bulgaria

Buna ziua,

am dezbatut succesiunea dupa tata si, pe langa bunurile care sunt indicate in CM, ar mai fi un autoturism inmatriculat in Bulgaria.

Ce procedura trebuie indeplinita pentru a mi se recunoaste dreptul de proprietate asupra masinii si pentru a o putea inmatricula pe numele meu, de vreme ce notarul a refuzat sa o treaca in CM pentru ca nu apare in certificatul fiscal? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AuraMIA , utilizator 21:24, 16 Ianuarie 2014
Masina fiind inmatriculata in Bulgaria , este evident ca figureaza pe numele altei persoane si nu pe numele tatalui dvs. decedat.

In mod corect notarul a refuzat sa o includa in masa succesorala deoarece nu puteti face dovada ca acea masina se afla in patrimoniul tatalui dvs. la momentul decesului.

Tatal avea doar un drept de folosinta asupra masinii, dar nu o avea in proprietate.

Trebuie sa identificati care este persoana din Bulgaria pe numele cui se afla inmatriculata masina si apoi sa faceti acte de vanzare-cumparare cu aceasta pentru a o putea trece pe numele dvs.

Autovehiculul nu are cum sa se afle pe rolul fiscal al defunctului dvs tata,atat timp cat este auto inmatriculat in tara vecina
Verificati documentele autoturismului unde este mentionat proprietarul de fapt si de drept
Conditionat de interesul dvs ,analizati caracteristicile tehnice ale auto,verificati obligatiile ce va revin in cazul unei eventuale achizitionari a acestuia,dupa care hotarati daca desfasurati procedura de achizitionare sau restituire auto la proprietarul de drept
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate d-ne, ar mai putea fi o varianta, folosita destul de des. Un cetatean roman infiinteaza o firma intr-un stat iar autovehiculul este achizitionat de catre firma respectiva (persoana juridica) in conditiile proprii statului respectiv. Cetateanul roman va putea folosi autovehiculul in calitate de administrator/angajat al firmei. Varianta asta este cea mai ,,acoperitoare".
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2013
e4c5, utilizator
sau luati legatura cu persoana respectiva, il informati cu privire la decesul tatalui si drept dovada ii prezentati certificatul de deces apoi ii solicitati sa va faca dvs. drept de folosinta asupra masinii deoarece practic masina a fost platita de tatal dvs. dar inmatriculata in BG din motivele binecunoscute.
@циан & друг D-na AuraMIA n-a spus nicio clipa cine figureaza in actele masinii ca proprietar ! Si apoi un nume romanesc scris cu chirilice nu-i chiar usor de itit ! D-le @cyan, v-ati dat seama ca despre d-voastra era vorba ? циан=cyan Celalalt cuvant bulgaresc vi-l las spre studiu :D N-avem toate datele, nu ni s-au dat, poate nici nu le stie d-na...

Alte discuții în legătură

Inmatriculare in bulgaria, vreo sugestie? catalin bratianu catalin bratianu am adus de curand din austria un vw transporter motor 2400 cc,cand am mers cu masina la rar am constatat ca pt a inscrie masina in Romania taxa e mult prea ... (vezi toată discuția)
Legea privind circulatia in romania a autovehiculelor inmatriculate in alte state ioan neicu ioan neicu Buna ziua! Un cetatean roman curezidenta in spania cu contract de munca pe termen nelimitat PROPRIETAR al unui autoturism inmatriculat in Spania,are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Intentie de inmatriculare auto urmata de deces claudidi claudidi Sotul meu detinea in autoturism inmatriculat pe firma din Bulgaria. A luat nr rosii pt a o inmatricula insa pana sa ajunga cu masina la programari a decedat. ... (vezi toată discuția)