avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legea privind circulatia in Romania a autovehiculelor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legea privind circulatia in Romania a autovehiculelor inmatriculate in alte state

Buna ziua! Un cetatean roman curezidenta in spania cu contract de munca pe termen nelimitat PROPRIETAR al unui autoturism inmatriculat in Spania,are dreptul sa circule pe drumurile publice din Romania? ce perbileste o taxa ioada de timp? Noua lege privind circulatia ia romania a vehiculelor inmatriculate in alt stat nu incalca dreptul la proprietate si la libera circulatie? nu este o lege anti economica? atat acesta lege cit si cea care stabileste o taxa de inmatriculare ABERANT DE MARE? Spun asta pt ca daca aceasta tax ar fi fost mai rezonabila NIMENI din romania nu ar fi inmatriculat autoturizele in alt stat (PLATIND ACOLO TAXA DE INMATRICULARE,IMPOZITE,ASIGURARI ETC) Pe ce lume traiesc guvernantiinostri??
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 16:04, 24 Mai 2012
Cetateanul roman cu rezidenta permanenta in Spania are dreptul de a circula in România timp de 3 luni consecutiv, dupa care are obligatia sa isi schimbe numerele cu unele romanesti.

Cei care au rezidenta permanenta in alt stat nu li se aplica legea mentionata.
Prin ce modalitate se verifica de cat timp circula in tara o anumita masina inmatriculata in alt stat?Legea se aplica si firmelor de transport persoane si marfuri..ca exemplu un TIR al vreunei firme din Germania care aduce carne de porc va putea veni doar 3 luni pe an in tara noastra?:)
Nu, se refera strict la persoanele fizice. Si pe langa asta, termenul se stabileste de la data cumpararii automobilului si se aplica doar celor cu domiciliul/rezidenta in România, nu si altora.
BINE ZIS ,IN CAZUL IN CARE EU AM DOMICILIUL IN ITALIA ,DAR LOGIC SI IN ROMANIA FIIND ROMAN AM MASINA CUMPARATA IN 2009 IN ITALIA UNICUL PROPRIETAR FIIND EU CUM FAC DOVADA CA AM DEPASIT CELE 90 DE ZILE DE SEDERE IN ROMANIA CA IN ACTUL MASINII LA DATA CUMPARARII DATEAZA DIN 2009?
Stimate domn, o persoana poate avea doar un singur domiciliu, nu puteti avea doua domicilii. Puteti avea domiciliu si resedinta, dar asta e altceva.

Va informez ca Guvernul Ponta tocmai a trimis notificare catre CD si SN pentru blocarea a aproximativ 200 de legi, printre care si aceasta.

Alte discuții în legătură

Cat timp se poate circula in romania cu masina cu numere valabile din ue? alpyne alpyne cat timp se poate circula in Romania cu o masina inmatriculata Franta,Italia,Anglia deci cu numere valabile,neradiata,de la data intrarii in tara pe o parte si ... (vezi toată discuția)
Masina mostenita, inmatriculata pe bulgaria AuraMIA AuraMIA Buna ziua, am dezbatut succesiunea dupa tata si, pe langa bunurile care sunt indicate in CM, ar mai fi un autoturism inmatriculat in Bulgaria. Ce ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare in bulgaria, vreo sugestie? catalin bratianu catalin bratianu am adus de curand din austria un vw transporter motor 2400 cc,cand am mers cu masina la rar am constatat ca pt a inscrie masina in Romania taxa e mult prea ... (vezi toată discuția)