avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare in Bulgaria, vreo sugestie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare in Bulgaria, vreo sugestie?

am adus de curand din austria un vw transporter motor 2400 cc,cand am mers cu masina la rar am constatat ca pt a inscrie masina in Romania taxa e mult prea mare. As dori sa inscriu aceasta masina pe Bulgaria insa nu stiu daca sa am sau nu incredere,daca as putea ramane fara masina,pt ca o persoana fizica nu poate inscrie masina pe tara respectiva daca nu are domiciliu in BULGARIA. Am inteles ca sunt anumite firme care inscriu automobile pe firma lor si ca mie imi ofera o simpla procura. SFATUITI-MA CE POT FACE SA NU FIU FURAT CU ACTE IN REGULA MAI TARZIU. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Razvan Ditescu , Consilier juridic 10:40, 15 Octombrie 2010
Varianta legala este inmatricularea autoturismului pe numele dvs. , in Romania . Cealalta varianta este pe riscul dvs. .
tot legala e si inmatricularea pe Bulgaria ma gandeam ca se poate face vreun act aditional caci pt a inscrie masina pe Romania este mult prea costisitor. Insa inmatricularea unei masini pe BG este legala.
catalin bratianu a scris:

tot legala e si inmatricularea pe Bulgaria ma gandeam ca se poate face vreun act aditional caci pt a inscrie masina pe Romania este mult prea costisitor. Insa inmatricularea unei masini pe BG este legala.

Limita legalitatii/ilegalitatii este foarte fina avand in vedere faptul ca in cazul inmatricularii unei masini pe Bulgaria exista o firma/persoana interpusa in interesul vadit de a se eluda de la plata impozitelor si taxelor in Romania ( care figureaza ca si proprietar !!! putand legal sa dispuna de autoturism in mod liber) pe numele careia/uia se inmatriculeaza masina .
Desigur ca nimeni ( in afara de firma/persoana respectiva) nu va poate trage la raspundere ptr. aceasta , existand o prezumtie de legalitate a inmatricularii , de aceea alegerea va apartine ...
Procedura este simpla. Masina va fi inmatriculata in BG pe numele unui cetatean bulgar, care va fi si proprietarul, iar dvs. veti fi posesorul unei procuri traduse in lb romana si revalidata din 3 in 3 luni, din care sa reiasa calitatatea de posesor al masinii si titular al dreptului de folosinta al masinii.
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
Razvan Ditescu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intentie de inmatriculare auto urmata de deces claudidi claudidi Sotul meu detinea in autoturism inmatriculat pe firma din Bulgaria. A luat nr rosii pt a o inmatricula insa pana sa ajunga cu masina la programari a decedat. ... (vezi toată discuția)
Masina mostenita, inmatriculata pe bulgaria AuraMIA AuraMIA Buna ziua, am dezbatut succesiunea dupa tata si, pe langa bunurile care sunt indicate in CM, ar mai fi un autoturism inmatriculat in Bulgaria. Ce ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare romania Radu64 Radu64 Buna ziua! Sunt posesorul unei masini inmatriculate in Bulgaria, in luna aprilie anul curent am efectuat R.A.R. cu succes, masina am inscris-o in financiar, am ... (vezi toată discuția)