avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intentie de inmatriculare auto urmata de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intentie de inmatriculare auto urmata de deces

Sotul meu detinea in autoturism inmatriculat pe firma din Bulgaria. A luat nr rosii pt a o inmatricula insa pana sa ajunga cu masina la programari a decedat. Ce potface eu ca sotie in aceasta situatie, masina ramanand inscrisa pe Bg , nu ii pot face succesiunea nefiind inregistrata la taxe pe Romania?!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 19:25, 25 Aprilie 2018
Faptul ca masina este inmatriculata in alt stat nu va impiedica sa dezbateti succesiunea in Romania. Totusi, de regula, masinile inmatriculate in Bulgaria sunt inmatriculate pe numele unei societati din Bulgaria, aceasta avand calitatea de proprietar. In acest caz, sotul ar fi avut doar calitatea de utilizator - notiune care nu este neaparat recunoscuta in Romania dpdv legal. Pentru a dezbate succesiunea dupa sot trebuie sa faceti dovada dreptului de proprietate a acestuia asupra bunurilor pe care doriti sa le mosteniti - inclusiv pentru auto inmatriculate in alt stat.
Asta ar fi logic,insa notarul imi cere certificat fiscal pe acel bun nu doar un contract de vazare-cumparare intre firma bulgara si sot.
Daca aveti un contract, e in regula. Cata vreme autoturismul nu era inmatriculat in Romania si nu se platea impozit pentru autoturism in ROmania, nu puteti obtine un certificat fiscal in care sa apara acest autoturism, prin urmare nu este tocmai normal ca notarul sa vi-l ceara. Consultati si un alt birou notarial.
Multumesc! Dar cum fac eu sa detin acea masina? Se poate face un alt contract intre firma bulgara si mine ca apoi sa o pot inscrie eu?
Asta ar fi varianta cea mai scurta, daca este posibil. Luati legatura cu firma din Bulgaria.
Pe de alta parte, daca aveti un contract in care firma vinde sotului este posibil ca in Bulgaria autoturismul sa fi fost radiat de pe numele firmei. Probabil ca in contul unei noi taxe va pot ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina mostenita, inmatriculata pe bulgaria AuraMIA AuraMIA Buna ziua, am dezbatut succesiunea dupa tata si, pe langa bunurile care sunt indicate in CM, ar mai fi un autoturism inmatriculat in Bulgaria. Ce ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare in bulgaria, vreo sugestie? catalin bratianu catalin bratianu am adus de curand din austria un vw transporter motor 2400 cc,cand am mers cu masina la rar am constatat ca pt a inscrie masina in Romania taxa e mult prea ... (vezi toată discuția)
Legea privind circulatia in romania a autovehiculelor inmatriculate in alte state ioan neicu ioan neicu Buna ziua! Un cetatean roman curezidenta in spania cu contract de munca pe termen nelimitat PROPRIETAR al unui autoturism inmatriculat in Spania,are dreptul sa ... (vezi toată discuția)