avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri sustrase din masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri sustrase din masa succesorala

Buna ziua,

in cazul in care la data deschiderii mostenirii, concubina defunctului (tatal meu) a gasit in casa(dupa ce o cunostinta de-a tatalui ii spusese sa caute) o suma importanta de bani, care fusese ascunsa de ea de catre defunct, din care ulterior a cheltuit o parte, fara acordul meu si al fratelui meu, pe niste obiecte de cea mai joasa calitate necesare inmormantarii (pot dovedi cu martori toate cele sustinute), avem vreo sansa eu si fratele sa recuperam macar o parte din acea suma de bani pe care a refuzat expres sa ne-o dea pt ca a ,,stat 3 ani de zile si l-a spalat" (nu se poate cere si restuituire pt cauza imorala?)??
stiu ca , bunurile care se afla in patrimoniul defunctului la data deschiderii succesiunii ar trebui incluse in masa succesorala. Daca noi putem face dovada acelor bani cu nenumarati martori, mai exista vreo sansa sa ii recuparam? O poate obliga notarul in vreun fel sa ii restituie sau trebuie urmata obligatoriu calea justitiei? care ar fi cea mai eficienta solutie?

de asemenea, toate bunurile de uz casnic achizitionate de tatal meu pe care le avea in garsoniera in care locuia cu aceasta femeie, au fost luate de ea, inainte de a se face vreun inventar. In cazul in care putem dovedi cu extrasele de cont faptul ca au fost achizitionate de tatal meu, ce putem face?
trebuie declarate la notar pentru complinirea masei succesorale sau cum procedam?

totodata, am inteles ca a existat ceva depozit bancar pe numele tatalui nostru din care ulterior decesului banii au fost retrasi de catre un prieten de-al lui (evident nu si al nostru) care credem ca a fost imputernicit, nu stim exact ce calitate avea.

se poate elibera un certificat de mostenitor pt imobilul (proprietatea deplina a tatalui) si apoi pt celelalte bunuri sa cerem un certificat suplimentar? sau sa cerem doar un certificat de calitate de mostenitor pana la clarificarea situatiei??

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Mostenire - cum sa rezolv situatia? apop apop Tata a murit acum 5 ani. Mama si cu mine am mostenit un apartament de 3 camere. Mama a cumparat in timpul casatoriei cu tata cu alt apartament la care am ... (vezi toată discuția)
Acceptare sau nu a mostenirii ? Nico Melavi Nico Melavi Buna ziua, Va cer lamuriri in legatura cu urmatoarea situatie, daca se poate: In urma decesului concubinului meu in luna mai a acestui an, am devenit ... (vezi toată discuția)
Succesiune. ajutati-ma va rog. sava88 sava88 In urma cu aproape 4 luni tatal meu a decedat. Acesta detinea 2 aprtamente dintre care unul l-a trecut pe numele fratelui meu in urma cu cativa ani buni, ... (vezi toată discuția)