avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate Monica1309

Activitate Monica1309

Buna ziua,
Am fost angajata la o firma de distributie pe perioada determinata de 3 luni (din Ian2013 pana in Apr2013), acum suntem in Iunie si eu tot nu mi-am primit banii pt zilele de concediu neefectuat.
Am luat legatura cu fostul angajator, care a spus ca trebuia sa imi fac o cerere ca acei bani sa mi se acorde, lucru de care eu nestiind ca trebuie, nu l-am facut.
Le-am trimis cererea, dar ei imi spun ca nu imi pot vira suma pana luna urmatoare, din cauza ca luna trecuta ”s-a inchis”.
Mentionez ca aceasta firma m-a privat si de alte drepturi, si din acest motiv nu mai vreau sa las loc de nereguli.
Multumesc.
Răspuns la discuția Retineri salariale ilegale
Asa ma gandeam si eu.
Desi nu doar diferenta de bani ma nedreptateste - ci mai ales faptul ca mi s-au retinut drepturile de a fi instiintata de retinerea din salar si implicit de a o putea contesta.
Cand i-am confruntat cu ceea ce au facut, au sustinut ca ei au retinut un ”beneficiu” pe care ei considerau ca nu il merit. - Cata nerusinare.
Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Retineri salariale ilegale
Nu, nu era prevazuta nicaieri...
Buna ziua.
Am fost angajata la o mare firma de distributie din Romania, pe un post de achizitor.
Salariul negociat la interviu, si cel asupra caruia am cazut de acord era de 1300 RON net, insa la semnarea contractului scria 1300 RON brut, propunandumi-se ca diferenta de pana la 1300 net sa imi fie platita drept bonus.
Mergand pe incredere, am semnat contractul. Dupa 3 luni am decis sa nu imi mai prelungesc contractul. In ziua de salar constat in fata bancomatului o retinere a ”bonusului” din cauza unei presupuse greseli facute de mine.
Iar superiorii mei atat de benevoli nu au considerat ca ar fi corect macar sa imi dea de stire...
Conform Art. 169

(1) Nicio reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.

(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
Iar conform Art. 248

(1) Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt:

c) reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%;

Insa aici piedica mea este in contractul semnat, care, desi pe nedrept le da o pozitie favorabila.
Intrebare: Daca eu pot face dovada ca salariul meu negociat net este altul decat cel inscris in contract, situatia se poate schimba?

Va rog, daca aveti cunostinte in domeniu astept parerile si sugestiile dvs.
Multumesc.