avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bani pe concediul de odihna neefectuat, in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bani pe concediul de odihna neefectuat, in cazul intreruperii CIM.

Buna ziua,
Am fost angajata la o firma de distributie pe perioada determinata de 3 luni (din Ian2013 pana in Apr2013), acum suntem in Iunie si eu tot nu mi-am primit banii pt zilele de concediu neefectuat.
Am luat legatura cu fostul angajator, care a spus ca trebuia sa imi fac o cerere ca acei bani sa mi se acorde, lucru de care eu nestiind ca trebuie, nu l-am facut.
Le-am trimis cererea, dar ei imi spun ca nu imi pot vira suma pana luna urmatoare, din cauza ca luna trecuta ”s-a inchis”.
Mentionez ca aceasta firma m-a privat si de alte drepturi, si din acest motiv nu mai vreau sa las loc de nereguli.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 18 Iunie 2013
Nu trebuia sa faceti nici o cerere pt a se compensa in bani CO neefectuat. Angajatorul este obligat ca la incetarea CIM sa compenseze in bani CO neefectuat.

Conf art 146 alin 4 CM compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Asteptati pana la data cand v-au spus acestia si daca nici atunci nu v-au virat banii pentru zilele de Co neefectuate , atunci sesizati ITM-ul si/sau promovati o actiune in justitie impotriva fostului angajator.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati sau aveti locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
Termenul de promovare a actiunii este de 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite aceste drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere cm fara previz mariusroby mariusroby Buna ziua Am lucrat aproape 3 ani la o firma de transport ca sofer tir in urma cu o luna eram plecat in cursa ,mi sa spus ceva ca nu prea mai merge treaba dar ... (vezi toată discuția)
Trebuia sa mi se plateasca c.o.? eu1001 eu1001 buna seara, va rog sa-mi spuneti daca fostul meu angajator trebuia sa imi plateasca C.O. neefectuat pe anul in curs, in conditiile in care mi-am incetat ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna tomaconstantin2 tomaconstantin2 Am lucrat timp de un an ,la o firma, cu contract de munca pe perioada determinata de 3 luni ,cu prelungire succesiva .Vreau sa stiu daca dupa terminarea ... (vezi toată discuția)