avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

Am lucrat timp de un an ,la o firma, cu contract de munca pe perioada determinata de 3 luni ,cu prelungire succesiva .Vreau sa stiu daca dupa terminarea acestui an in care n-am beneficiat de concediu de odihna pot beneficia de plata acestuia in bani ,deoarece contractul cu aceasta firma l-am incheiat pe cale amiabila
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 6 Iulie 2013
1. La incetarea contractului individual de munca angajatorul trebuie sa va compenseze in bani zilele de CO cuvenite si neefectuate.

2. Din Codul muncii:

Art. 146
...
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
@ tomaconstantin2

In cazul in care fostul angajator refuza sa va compenseze in bani CO neefectuat, atunci va puteti adresa instantei de judecata pentru a-l obliga pe acesta la plata acelor sume de bani.
Actiunea o veti depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca, in termen de 3 ani de la data inceheierii raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maria2222 maria2222 buna ziua, am 59 de ani si 10 luni, la 59 ani si 6 luni am iesit la pensie la limita de varsta dar m-am angajat in continuare la aceasi firma la care lucram ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de concediu si plata concediului de odihna popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua 1.Va rog sa ma lamuriti in privinta indemnizatiei de concediu si plata concediului de odihna neefectuat. Angajatorul a incheiat cu angajatul un ... (vezi toată discuția)
Bani concediu sweet_disaster17 sweet_disaster17 Buna ziua. Mi-am dat demisia luna trecuta de la o firma privata si nu am primit decat banii pentru zilele lucrate in luna martie. Legal, nu trebuie sa primesc ... (vezi toată discuția)