avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

buna ziua, am 59 de ani si 10 luni, la 59 ani si 6 luni am iesit la pensie la limita de varsta dar m-am angajat in continuare la aceasi firma la care lucram si inainte, as vreasa stiu daca mai am dreptul la banii pe concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 9 Septembrie 2015
Daca v-a incetat vechiul contract individual de munca (CIM) trebuie sa va compenseze in bani zilele de CO cuvenite de la inceputul anului si pana la data incetarii CIM.
Potrivit art.146 alin.3 C.mun., la incetarea c.i.m. zilele de CO neefectuate de catre salariat se compenseaza in bani .

Art.146 C.mun.
....
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

In speta, la data platii drepturilor salariale aferente pana la data incetarii primului c.i.m. , angajatorul trebuia sa va achite si compensarea in bani a CO neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca cu acordul partilor. cum ramane cu concediul de odihna neefectuat 25 de zile? roberto76 roberto76 Incetarea contractului de munca cu acordul partilor. Cum ramane cu concediul de odihna neefectuat 25 de zile? Imi vor fi platite? (vezi toată discuția)
Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu neefectuate ionelachirvase ionelachirvase buna ziua ce se intampla cu zilele de concediu neefectuate in cazul in care se intra in concediu prenatal? (vezi toată discuția)