Persoana A nu a platit impozit si nici persoana B pana nu a facut utima oara cadastru si l-a incorporat in actul de proprietate...se stie ca persoana B a fost despagubita cu o alta suprafata de teren cand s-a facut retrocedarea , undeva la camp...numai ca mostenitorii lui B nu mai recunosc. Ar mai putea platii persona a impozit pe acel teren chaiar daca persona B a facut acte pe acea portiune de teren? Pe acel teren exista o gradina si o fantana construita din 2000.
O persoana A imprejmuieste o bucata de teren de la CAP pe care se afla o groapa de gunoi, dupa care o curata si o transforma in teren bun de folosit.
Dupa retrocedare B, proprietarul terenului apartinut de CAP ii lasa vecinului sau A bucata de teren imprejmuita fara a avea alte pretentii si fara a incheia un act.
Dupa 35 de ani copii lui B devin mostenitori si vor sa darame gardul care imprejmuieste bucata de teren a lui A.
Este posibil ca acel gard sa fie daramat fara o autorizatie si fara acordul lui A?
Dar in cazul in care DNA-ul face verificari si considera ca persoan invinuita a procedat legal si nu are de ce sa fie urmarita penal, eu pot fi trasa la raspundere sau urmarita pentru calomnie?
Buna ziua! As dorii sa stiu daca a sesiza Dna-ul e cam acelasi lucru cu a da persoana parata in judecata?....adica daca sesizez DNA-ul si paratul intra sub urmarire penala, eu intru in proces cu persoana respectiva? sau de toate demersurile se ocupa DNA-ul eu neavand probleme cu un proces.
In urma cu 30 ani bunicului meu i s-a dat o parcela de pamant de 200mp dintr-o bucata mai mare a vecinilor nostri (pamantul a fost inainte al primariei si vecinii l-au revendicat). Ca sa nu mai existe discutii primaria a le-a dat vecinilor nostrii o alta bucata de 200mp in alta parte in schimbul acesteia pe care o detinem acum.
Din pacate bunicul meu nu a facut acte pe acea bucata de pamant, acum 10 ani a murit si acum vecinii isi vor bucata de pamant inapoi cu toate ca nu au avut acte pe el. In tot acest timp nu au avut acte si nu au platit impozit pe el ambele parti. In urma cu ceva timp unu din vecini au profitat de faptul ca mama nu se pricepe si i-a cerut sa il lase in gradina( cei 200mp) sa faca o poza la casa lor...dar defapt au facut masuratori...e posibil sa fi facut acte?
Intrebarea mea cea mare este daca se poate face ceva sa nu ne fie luata parcela de pamant? sau exista o lege care sa ne dea dreptul la proprietate pt ca s-a locuit acolo si s-a ingrijit de catre noi in toti acesti 30 ani?
Astept un raspuns si sper ca am fost destul de explicita.
Va multumesc!