avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sesizare DNA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sesizare DNA

Buna ziua! As dorii sa stiu daca a sesiza Dna-ul e cam acelasi lucru cu a da persoana parata in judecata?....adica daca sesizez DNA-ul si paratul intra sub urmarire penala, eu intru in proces cu persoana respectiva? sau de toate demersurile se ocupa DNA-ul eu neavand probleme cu un proces.
Este temeinic si legal ca in cazul in care autoritatea confirma aspectele sesizate de dv sa decline competenta de solutionare in favoarea instantei de judecata
Conditionat de natura faptei deduse cercetarii,se poate sau nu ca dv sa fiti implicat in eventuala solutionare in instanta
Dar in cazul in care DNA-ul face verificari si considera ca persoan invinuita a procedat legal si nu are de ce sa fie urmarita penal, eu pot fi trasa la raspundere sau urmarita pentru calomnie?
Denuntatorul trebuie audiat.
Poate sa fie si reaudiat.
La instanta din nou va fi audiat daca inculpatul nu recunoaste invinuirile.
Adica nu doar se depune sesizarea si apoi se judeca in lipsa ca in civil.
ynocentta a scris:

Este temeinic si legal ca in cazul in care autoritatea confirma aspectele sesizate de dv sa decline competenta de solutionare in favoarea instantei de judecata
Conditionat de natura faptei deduse cercetarii,se poate sau nu ca dv sa fiti implicat in eventuala solutionare in instanta

Si exercita instanta functia de urmarirea penala? =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios - probleme cu vecinul reclamant, oportunitate plangere elenarodicabota elenarodicabota vecinul meu este reclamant de meserie.din 2011 cand am cumparat o proprietate langa el se tine de facut la reclamatii la adresa mea si a familiei mele.ba la ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa joel joel Buna ziua...acum un an am facut o plangere la DNA Bucuresti impotriva unui domn care din sursele mele era angajat la DNA Brasov si care facea presiuni asupra ... (vezi toată discuția)