avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Activitate dan67y

Activitate dan67y

Buna dimineața !Ma confrunt cu următoarea problema:In anul 2012, am demolat casa unde locuiam, asociindu-ma cu cineva pentru construirea altui imobil. Am depus cerere pt. reziliere contract ENEL la casa ce a fost demolata, am depus cerere pentru noul contract furnizare energie electrică la noua construcție. In noua construcție am locuit pana la finalul anului 2013, după care am vândut apartamentul respectiv.
Anul trecut, in Octombrie, am primit o factura de la ENEL, unde apar “certificate verzi”, in valoare de aproape 300 lei, la contractul pentru care am depus in 2012 cererea de reziliere. Am sunat la ei, și mi-au spus ca nu se știe din ce motiv, rezilierea nu a fost finalizată. Nu au putut sa- mi spună de ce, doar ca trebuie sa achit factura respectiva. Acum sunt sunat de către o firma de recuperări creanțe, și as dori sa știu dacă este in regula sa primesc o factura după o perioada de 5 ani, Nu este o suma foarte mare, Ma gândesc ca dacă mai trebuiau ceva acte, in 2012, pentru rezilierea contractului puteau sa ma anunțe atunci, asa era corect. Mulțumesc !
Buna dimineata, vreau sa ma casatoresc cu un cetatean din filipine, care este inca casatorita, se poate obtine un certificat de divort fara a fi nevoie sa se deplaseze la ea in tara?Multumesc mult.
Răspuns la discuția partaj
Apartamentul cu 2 camere a fost luat pe numele meu.L-am vandut si am luat un teren mic ,85 m,cu casa unde am stat pana acum 3 ani,dupa care m-am asociat cu cineva,am dat terenul,si am primit in noua constructie acest apartament cu 4 cam.
La momentul casatoriei ,tatal sau a zis ca ne da bani de casa,apoi s-a razgandit,motivand ca nu vrea,la un eventual divort,ca eu sa primesc ceva din casa pe care ar fi luat-o din banii lui.Eu nu am gandit la fel cand am luat casa,ca... de,se presupune ca suntem oameni.Acum,dupa 2 saptamani in care am fost mai mult mort decat viu,trebuie sa rezolvam cu divortul,si ma gandesc sincer,daca nu cumva sunt luat de prost ,ca renunt asa usor la o casa cumparata de mama.
Răspuns la discuția partaj
Buna ziua,as avea si eu urmatoarea problema,daca puteti ajutati-ma.
Sunt casatorit din anul 1993.am 4 copii,si locuiam la mama.In anul 1996,mama a dat terenul si casa unde locuiam,pe o garsoniera unde s-a mutat ea,si un apartament cu 2 camere unde m-am mutat eu,impreuna cu familia.De atunci tot ne-am mutat,in prezent locuim intr-un apartament cu 4 camere.Sotia vrea sa divortam,a facut totul pentru asta,adica chiar totul.Initial eu,baiat bun am zis sa nu facem discutii,si am vorbit sa facem casa jumate-jumate(vanzare).Acum stau si ma gandesc,daca nu sunt cumva chiar prost de bun,si vreau sa va intreb daca locuinta noastra este considerat bun comun.
Multumesc.