bolenici
Utilizator 2din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate domn Radoi Laurentiu, sa inteleg ca ma tratati din oficiu ca pe un infractor? Nu mai postati asemenea mesaje va rog. Daca citeati cu atentie ati fi remarcat ca nici nu este o amenda pentru o fapta prevazuta in OUG195. Mesajul dvs este ca sa zic pe romaneste, la misto... Sau mai bine spus la intimidare.
Nu este o amenda de circulatie pe drumuri publice, ci este o contraventie pe motiv de neprezentare la sediul politiei si nefurnizare de informatii.
De ce sa platesc o amenda pentru ca nu m-am prezentat la politie ca urmare a unei instiintari din luna Mai pe care nu am primit-o niciodata? Nu e vorba de 100 lei ci de 1300 lei. Si nici macar nu stiu ce era scris in acea instiintare si ce motiv sta la baza.
Nu am avut pana acum nicio problema de circulatie, o singura amenda am primit in cei peste 20 ani de cand conduc, pe care am achitat-o in termen legal.
bolenici
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Atunci CUM trebuia sa procedez, ca sa nu primesc amenda? Sa nu plec niciodata in vacanta ca sa pot verifica mereu cutia postala? Nu stiu ce inseamna jurisprudenta, dar eu sunt lasat fara nicio optiune intr-o situatie in care nu am nicio vina. Am 9 puncte penalizare + 1300 lei bun de plata. Ori ma convingeti ca nu sunt de buna credinta, ori imi dati o optiune. Altfel raman la parerea initiala - mafie.
De ce jurisprudenta nu determina instiintarea pe baza de recomandata cu semnatura de primire? Este cel mai simplu si sigur mod de a instiinta pe cineva, fara ca acel cineva sa poata spuna ca nu a luat cunostinta. De ce nu am primit acest PV cu recomandata pe baza de semnatura de primire? Ce metoda este asta cu afisare in parbriz si cu plasare in cutie postala a unei bombe cu ceas de 15 zile? Exista metode mai sigure si mai simple, posta romana ofera tot sprijinul, sau alte firme de curierat!
bolenici
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa inteleg ca pot fi bun de plata ori de cate ori plec in concediu? De unde sa stiu ca mi-au pus un proces verbal in cutia postala fiind plecat?
Sau poate ca am dat masina altcuiva in acea zi, si persoana respectiva nu mi-a dat foaia din parbriz, cum sa fiu eu amendat pentru o asemenea situatie?
Sincer nu inteleg, cum adica nu sunt solutii??? Asa pot fi pagubit oricand cu orice suma.
Punerea in parbriz a unei hartii nu inseamna luare la cunostinta, nu se practica asa - Politia locala procedeaza doar prin recomandate predate personal pe baza de semnatura. Fituica din parbriz o poate lua vantul, ploaia, sau oricine altcineva de pe strada, nu e o dovada ca ai fost instiintat pe baza careia sa te amendeze cu 1300 lei si 9 puncte de penalizare! Sau, daca e asa, avem un stat mafiot si se poate orice.
Am primit de la Politia Locala Sect 2 Bucuresti un proces verbal in care sunt anuntat ca am de achitat 1300 lei pentru ca nu am furnizat informatiile solicitate de Politie prin solicitarea nr / 14.05.2023, despre cine conducea masina in data indicata in solicitare.
Mentionez ca nu am primit nicio solicitare pana acum, si niciun fel de atentionare sau alt document. Procesul acesta verbal l-am gasit azi in cutia de scrisori pus impreuna cu o semnatura a unui martor pentru afisare. Procesul verbal este pe luna August, deci a trecut termenul de contestare, dar acum am venit din concediu si l-am gasit.
Este un abuz clar din partea fie a postei (se pare ca Politia are o dovada cum ca am primit acea instiintare din luna 05), fie din partea Politiei locale?
Cum sa procedez?
Multumesc
Asta am spus si eu comisarului, in ce baza legala ma puneti sa demonstrez ca am inmanat clientului un act in original? A ridicat mainile si a spus "poftim, ma intreaba care e legea". Mi-a explicat apoi ca in drept, cand este cuvantul meu contra cuvantului cumparatorului, ambele neputand fi probate, se da dreptate partii mai slabe care este cumparatorul. Nu trebuie sa existe o lege, eu trebuie sa demonstrez ca am inmanat garantia clientului, si sa am si o dovada a termenului de garantie oferit de acel document.
Pe ce baza legala pot afirma acest lucru? ANPC ne spune ca trebuie sa facem dovada inmanarii certificatului de garantie, altfel suntem sanctionabili.
In plus, fiind produs de folosinta indelungata, legea spune ca trebuie sa ofer si certificat de garantie comerciala neaparat. Dar unde spune in lege ca trebuie sa fac dovada inmanarii, si cum as putea-o face in comertul la distanta?
Multumesc
Buna ziua,
In calitate de vanzator, care este legea care ma obliga sa fac dovada faptului ca am inmanat clientului certificatul de garantie? Am primit aceasta informatie de la un client dar nu am gasit in lege nicaieri mentionat decat ca sunt obligat sa furnizez acest document fiind produs de folosinta indelungata, dar nu am gasit ca trebuie sa fac si dovada faptului ca am furnizat documentul respectiv clientului.
Pai aplicarea pretului derizoriu prejudiciaza direct firma care detine site-ul, contractul la distanta fiind in mod evident intre firma si client. In plus comanda nici nu avea cum sa se deruleze, ne existand in Romania nicaieri 40 produse disponibile de acest gen. Probabil nici la producator nu exista atatea, in America...
Termenii si conditiile sunt obligatoriu de bifat la plasarea comenzii, insa continutul textului e oricand modificabil de catre operatorul site-ului, si nu a fost transmis in scris clientului. Este mentionat acolo, ca vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu onora comanda in cazul unor erori la descrierea sau pretul produselor.
Multumesc
In codul civil se specifica:
Art. 1665 Preţul fictiv şi preţul derizoriu
(1) Vânzarea este anulabilă atunci când preţul este stabilit fără intenţia de a fi plătit.
(2) De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când preţul este într-atât de disproporţionat faţă de valoarea bunului, încât este evident că părţile nu au dorit să consimtă la o vânzare.
Un cumparator a comandat un produs de valoare reala 2000 RON, la pretul de 1 RON afisat din greseala pe un magazin online. A comandat 40 de produse x 1 RON, adica in 40 RON primeste produse in valoare de 20.000 EUR !
Avand in vedere ca a primit email automat de confirmare a comenzii, emis de programul site-ului automat, si ca a si achitat cei 40 RON online, inseamna ca acea firma trebuie sa piarda 20.000 EUR?
Produsele nu se afla si nu s-au aflat in stocul firmei niciodata (de altfel nici al furnizorului, care are doar 1 produs in stoc).
Produsele au fost sterse din oferta site-ului imediat dupa constatarea acestei greseli.
Produsele nu pot fi in niciun caz vandute dpdv contabil, cu 1 RON, pentru ca pretul lor de achizitie ar fi aproximativ 1800 RON.
Cumparatorul sustine ca va actiona in instanta.
Avand in vedere ca pretul era evident gresit - 1 RON in loc de 1999 RON - exista vreo instanta care ar putea da dreptate cumparatorului? In magazinul online niciun produs similar nu este sub 100 RON. Produsul nu avea afisata "promotie" sau "reducere". In mod evident este o intentie a cumparatorului de a profita de o greseala.