avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, In calitate de vanzator, care este legea ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, In calitate de vanzator, care este legea care ma obliga ...

Buna ziua,
In calitate de vanzator, care este legea care ma obliga sa fac dovada faptului ca am inmanat clientului certificatul de garantie? Am primit aceasta informatie de la un client dar nu am gasit in lege nicaieri mentionat decat ca sunt obligat sa furnizez acest document fiind produs de folosinta indelungata, dar nu am gasit ca trebuie sa fac si dovada faptului ca am furnizat documentul respectiv clientului.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: bolenici , utilizator 22:34, 30 Septembrie 2021
In practica, am inteles ca garantia poate fi oferita si primita chiar si numai pe baza facturii, insotita de dovada platii.
Pe ce baza legala pot afirma acest lucru? ANPC ne spune ca trebuie sa facem dovada inmanarii certificatului de garantie, altfel suntem sanctionabili.
In plus, fiind produs de folosinta indelungata, legea spune ca trebuie sa ofer si certificat de garantie comerciala neaparat. Dar unde spune in lege ca trebuie sa fac dovada inmanarii, si cum as putea-o face in comertul la distanta?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
bolenici, utilizator
ANPC cand va face cunoscute obligatiile, trebuie sa precizeze si baza legala pe care o invoca.
fizic: pe factura se inscrie separat garantia cu valoare zero;
electronic: factura si garantia se stocheaza in contul online al clientului. in termenii site-ului se detaliaza modul de lucru
Asta am spus si eu comisarului, in ce baza legala ma puneti sa demonstrez ca am inmanat clientului un act in original? A ridicat mainile si a spus "poftim, ma intreaba care e legea". Mi-a explicat apoi ca in drept, cand este cuvantul meu contra cuvantului cumparatorului, ambele neputand fi probate, se da dreptate partii mai slabe care este cumparatorul. Nu trebuie sa existe o lege, eu trebuie sa demonstrez ca am inmanat garantia clientului, si sa am si o dovada a termenului de garantie oferit de acel document.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare gresita in procesul verbal de constatare a contraventiei dat de anpc astrea astrea Buna ziua, Azi, 21.05.2018 am primit o amenda de 1000 lei de la ANPC. In fapt, un client a revenit la magazinul nostru in data de 2 mai 2018 si a cerut ... (vezi toată discuția)
Cum interpretam 449/2003 ? raspuns hilar pop sorin pop sorin Buna ... Am achizitionat un produs de uz indelungat, nu am primit certif. de garantie chiar daca am cerut in mod expres. La sesizarea mea, ANPC decide ca ... (vezi toată discuția)
Lamurire Daniela Kovavcs Daniela Kovavcs Bine!Am achiziționat o centrala termică si am pierdut bonul de casa cu care trebuie sa fac garanția ce se poate face in acest caz tranzacție a fost facuta ... (vezi toată discuția)