inteleg ca e derutat, dar aici e vorba de copil, nu de el....
i-am spus ca atunci cand vine acasa va putea face o cerere in acest sens, ca atunci cand va cunoaste copilul si se va acomoda cu el , nu am nimic impotriva,dar...
nu cred, sper cel putin, ca nu e capabil sa-i faca rau copilului, doar indirect, facandu-mi rau mie....
mai are de stat in jur de 3-4 ani....daca era vorba de cateva luni, nu ma complicam cu procese.
nu stiu ce intelege el...
ma acuza de rea credinta, ma ameninta uneori....i se pare ca il indepartez de copil, ca vreau sa ii fac lui rau, ca vreau sa profit de situatia lui....
de informat, l-am informat mereu , am trimis foto, a vorbit la telefon cu copilul, dar nu intelege ca atat timp cat e in detentie, nu il ajuta cu nimic ca are autoritate comuna, ca e in interesul copilului sa obtin autoritate exclusiva...
pentru ca la modul real, oricum eu am luat intotdeauna hotararile in ceea ce priveste copilul, puteam eu sa astept sa sune ca sa-l consult intr-o problema sau alta? Nu, bineinteles....
am facut deja apel, dar el insista sa-l retrag.... ca trimite procura....
dar vad ca o procura generala, care sa acopere toate situatiile nu e posibila si presupune cheltuieli mari....
si doar copilul are de pierdut....dar el nu intelege
sigur ca am spus...
exista si declaratia lui in care spune ca este inchis..
numai ca judecatorul a tratat situatia cu multa ingaduinta si a dat o solutie pe care nu o inteleg
ok, a dat autoritate comuna, dar nu a aratat cum sa exercitate tatal autoritatea...
nu cred ca e utila ordonanta...
nu am in vedere plecarea in afara tarii in viitorul apropiat...
ma gandesc doar ca pot apare oportunitati in viitor sau situatii grave, boala ( nu -mi doresc asta, dar ca mama trebuie sa pun si raul in fata ).
cum poate tatal sa-si exprime acordul imediat ? nu poate....
luam in calcul doar posibilitatea ca el sa faca o procura generala prin care cedeaza exercitarea autoritatii parintesti cat timp nu isi poate exprima acordul in orice privinta...
asta vrea sa stiu, daca e posibila o astfel de procura generala si daca el o poate face avand in vedere ca e in detentie...
nu am nevoie de bani nici de la el, nici de la familia lui...
am crescut singura copilul si pana acum si asa vou face si de acum inainte...
voiam sa fiu sigura ca nu se poate face o astfel de procura generala, pentru a calatori fara sa se faca mentinea de perioada si loc....astfel incat sa nu considere ca e rea vointa,ca indepartez copilul de el, desi copilul nici nu stie cum arata tatal lui...ma ameninta uneori si nu stiu ce idei va avea cand va fi eliberat...oricum e schimbat si rupt de realitate....
poate intelege ca e cel mai bine pentru copil ca deocamdata asa e mai bine, sa raspund singura de tot ce il priveste ( ca si pana acum, de altfel )
mi-am imaginat ca asa este...
tatal copilului ma acuza de rea vointa, desi i-am explicat ca am facut apel avand in vedere ca pot aparea situatii urgente, nu doar vacante...
deci, el daca isi intreaba avocatul, va afla ca nu exista o procura generala, pe perioade mari, prin care practic imi cedeaza exercitarea autoritatii parintesti?
pentru ca nu este vorba doar de iesirea din tara, pot apare diverse situatii in care e necesar acordul ambilor parinti...sau de actele lor ( carti de identitate ) ...
buna ziua,
am terminat fondul la un proces de divort.
pentru ca s-a stabilit exercitarea autoritatii parintesti in comun, desi tatal se afla intr-o situatie in care nu poate sa-si exercite autoritatea ( in detentie in strainatate), am facut apel pentru acest capat de cerere.
fostul sot mi-a spus sa retrag apelul facut, pentru ca imi trimite o procura prin care sa pot iesi cu copilul din tara/ sa-l pot inscrie la liceu etc...
se poate sa trimita o procura pentru o perioada mare 2-3 ani si fara un obiect precis ?
ce ar trebui sa contina o astfel de procura astfel incat sa am practic autoritate exclusiva cat el nu este prezent, adica o procura prin care sa hotatasc tot in ceea ce priveste copilul ?
exista o astfel de procura ?
nu afecteaza...
este in aceeasi localitate, conditii foarte bune....
ma intreb daca tatal ma poate da in judecata pentru nerespectarea hotararii care prevede stabilirea domiciliului la mama, in orasul....., str.....,
in urma divortului s-a stabilit domiciliul minorului la mama si exercitarea autoritatii in comun.
daca la un moment dat, mama doreste sa schimbe domiciliul ei si evident al minorului, are nevoie de acordul tatalui ?
buna ziua,
am primit hotararea de divort.
doresc sa fac recurs la un capat de cerere - cel privind exercitarea autoritatii parintesti.
daca nici sotul nu ataca hotararea privitoare la divort, divortul ramane definitiv si irevocabil ?
chiar daca procesul va continua cu recurs privitor la exercitarea autoritatii, pot obtine de la judecatorie hotararea cu mentinea definitiv si irevocabil cu privire la divort, inainte de finalizarea recursului ?